31 Ocak 2013 Perşembe

Almanya’daki Güvenlik Zirvesine Protesto Kararı

NATO
02 Şubat 2013 tarihinde Almanyanın Münih kentinde NATO ‘güvenlik’ zirvesi gerçekleştiriyor. 

Almanya’daki ATTAC Münih, Almanya Komünist Partisi, Barışı Destekleme Şebekesi, Pax Christi Münih, PDS Münih, Bayern Münih Genç İşçiler örgütü, Nazizm Madurları Derneği, Anti-faşist federasyon NATO’nun 2 Şuba 2013’te Almanya’nın Münih kentinde düzenleyeceği Güvenlik Konferansı’na karşı eylem çağrısı yaptı. 

NATO ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerin temsilcileri, askeri ve savaş strateji uzmanları ile silahlanma lobi üyeleri 2 Şubat günü Almanya’nın Münih kentindeki Bayerscher Hof otelde güvenlik zirvesi topluyor.

ATTAC Münih, Almanya Komünist Partisi, Barışı Destekleme Şebekesi, Pax Christi Münih, PDS Münih, Bayern Münih Genç İşçiler örgütü, Nazizm Madurları Derneği, Anti-faşist federasyon bu toplantıya karşı eylem çağrısında bulundu.

“Biz kendi güvenliğimizi politikaclara ve askeri strateji uzmanlarının ellerine teslim etmek istemiyoruz” denilen çağrıda şunlar belirtildi: “Onlar için mesele ABD ve AB devletlerinin ekonomik egemenlik çıkarlarını güvence altına almaktan ibaret. Yaptıkları silah ihracatıyla bu devletler yaşanan uluslararası katliamı feci şekilde arttırmaktadır.”

Onların kendi tasarladıkları dünya düzeninin oyun kuralları hakkında fikir danışırken, kendilerinin ise sokağa çıkacağı ve bu gelişmleri protesto edileceği vurgulanan açıklamada, “Savaşlar bombalar düştüğü zaman başlamaz” diye devam etti.

Bugün dünyada bir milyar insanın açlıkla boğuştuğu da vurgulanan açıklamada Jean Ziegler’den, “Her 5 saniyede bir çocuk yetersiz beslenmeden veya hafif bir hastalıktan dolayı ölmektedir. Bu çocuklar ölmemekte, öldürülmektedirler“ altıntısı da yapıldı. Onları öldürenin ise cesetler üzerinden kar elde eden bir dünya düzeni olduğu da vurgulanan açıklama, “Bu gezegenin doğal yaşam kaynaklarını sistematik bir şekilde talan eden ekonomik düzendir; yağmuru içinde taşıyan bulutlar gibi savaşı içinde taşıyan kapitalist sistemdir.

Tıpkı işkence, adam kaçırma, sivillerin kitleler halinde imhası gibi, yoksulluk ve kötü iklim koşullarından dolayı mülteci olmuş insanlara karşı örülen duvarlar, ya da Alman silah ithalatının kurbanları da savaşın doğal sonuçlarındandır. Bu savaşların kurbanları her zaman için insanlardır, doğadır ve bu dünya üzerinde birlikte yaşama kültürüdür” diye devam etti.

Elde edilen karların katliam ve savaşların tetikleyicisi SiKo olduğu da vurgulanan açıklamada şöyledendi: “Bunun için de askeri strateji uzmanları ‘Güvenlik’ Konferansı’nda yer almaktadır. Kendi siyasetlerini insanların korkuları sonucu sessiz kalmaları üzerine kurmaktadır. Bu korku işsizlik korkusu, çocuklarının geleceği korkusu ya da terör korkusudur.

Cani savaşların, uluslararası çaptaki açlık sorununun ve ekolojik erozyonun sorumluları insanları mevcut dünya düzeninin başka bir alternatifi olamayacağına inandırmak istiyorlar.”

Protestoya Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK-KOM) ve Kürdistan Ögrenciler Birliği (YXK) de destek veriyor. Ayrıca Kürdistan’dan konuşmacıların da katılması bekleniyor.

Kaynak: savaskarsitlari.org 31 Ocak 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder