17 Ocak 2013 Perşembe

Bölge Kepenklerini Açmadı

kepenk
Paris’te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçi için Diyarbakır’da düzenlenecek cenaze töreni öncesi bölgede hayat durma noktasına geldi. Kepenklerin açılmadığı bölgede yurttaşlar cenaze törenine katılmak amacıyla Diyarbakır’a doğru hareket ediyor. 

Fransa’nın başkenti Paris’te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in Diyarbakır’da bugün düzenlenecek ve yüzbinlerin katılımının beklendiği cenaze töreni nedeniyle bölgede esnaf kepenk açmadı.

BATMAN: Diyarbakır’da 3 Kürt kadın siyasetçi için yapılacak cenaze töreni nedeniyle Batman’da esnaflar kepenk açmadı. Diyarbakır ve Gülistan caddeleri başta olmak üzere kentin büyük bir çoğunluğunda esnaflar kepenklerini açmayarak, gerçekleştirilen suikastı protesto etti.

SİLOPİ: Şırnak’ın Silopi ilçesinde esnaflar 3 Kürt kadın siyasetçinin katledilmesini protesto etmek amacıyla kepenklerini açmadı. İlçede fırınlar ve nöbetçi eczaneler dışında tüm işyerlerinin kapalı olduğu görülürken, polis ilçenin ana caddeleri ve birçok noktadasında konumlandı.

CİZRE: Şırnak’ın Cizre ilçesinde de, esnafı hem törene destek vermek hem de yapılan katliamı kınamak amacıyla kepenk açmadı. İlçede sadece eczanelerin açık olduğu görüldü.

ERGANİ: Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde 3 Kürt kadın siyasetçi için düzenlenecek tören nedeniyle fırın ve eczaneler dışında tüm işyerlerinin kapalı olduğu görüldü. BDP Ergani ilçe binası önünde bir araya gelen çok sayıda kişi, Diyarbakır Batıkent Meydanı’nda düzenlenecek tören için Diyarbakır’a doğru hareket etti.

HANİ: Diyarbakır’ın Hani ilçesinde esnaf, 3 Kürt kadın siyasetçinin katledilmesini protesto etmek amacıyla kepenkleri açmazken, yurttaşlar cenaze törenine katılmak için Diyarbakır merkeze doğru yola çıktı.

DERİK: Mardin’in Derik ilçesinde 3 Kürt kadın siyasetçinin katledilmesini protesto etmek amacıyla esnaf kepenklerini açmadı. Eczane ve fırınlar dışında tüm iş yerlerinin kapalı olduğu ilçede, öğrenciler de okula gitmeyerek okulları boykot ediyor. Yüzlerce yurttaş kendi özel araçlarıyla Diyarbakır’da düzenlenecek olan cenaze törenine katılmak için yola çıktı.

SİLVAN: Diyarbakır’a getirilen 3 Kürt kadın siyasetçi için Silvan ilçesinde de, esnaf kepenk açmadı. Sabah erken saatlerinden itibaren kepenklerin açılmadığı ilçede BDP Silvan ilçe binası önünde bir araya gelen çok sayıda kişi araçlarla Diyarbakır’a hareket etti.

NUSAYBİN: Mardin’in Nusaybin ilçesinde, Paris’te gerçekleştirilen katliamı protesto etmek ve Diyarbakır’da düzenlenecek cenaze töreni için esnaf kepenk açmadı. Yurttaşlar cenaze törenine katılmak amacıyla Diyarbakır’a doğru yola çıktı.

BULANIK: Muş’un Bulanık ilçesinde 3 Kürt Kadın siyasetçinin katledilmesini protesto etmek amacıyla esnaf kepenk açmadı. Yaşamın durma noktasına geldiği ilçede sürücüler kontak kapattı. Eczane ve fırınlar dışında tüm kepenklerin kapalı olduğu ilçede polis bir çok noktada önlem aldı.

MALAZGİRT: Muş’un Malazgirt ilçesinde de aynı amaçla esnafların kepenk açmadığı görüldü. İlçede fırın ve eczaneler dışında hiçbir esnaf kepenklerini açmazken, ilçede sessizlik hakim.

DOĞUBAYAZIT: Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde Paris’te suikast sonucu katledilen 3 Kürt kadın siyasetçinin cenaze töreni öncesi kepenkler açılmadı. Sadece fırın ve eczanelerin açık olduğu ilçe, yaşam durdu.

DİYADİN: Kepenklerin açılmadığı Ağrı’nın Diyadin ilçesinde de esnaflar katliamı protesto etti. İlçe merkezi sessizliğe bürünürken, kar maskeli polislerin sokaklarda gezdiği görüldü.

IĞDIR: Paris’te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçinin cenaze töreni öncesi Iğdır merkezde esnafların büyük bölümü kepenk açmadı. Başta Doğubayazıt, Basın, Rus Pazarı ve Yedi Kasım Durağı, Halfeli Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi olmak üzere kentin büyük bölümünde kepenkler açılmadı.

Kaynak: DİHA 17 Ocak 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder