11 Ocak 2013 Cuma

PKK: Katliamcılar Kirli Amaçlarına Ulaşamayacaklardır

Sakine-Cansiz
PKK’nin kurucu üyesi Sakine Cansız ile Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in Paris’te hunharca katledilmesini kınayan PKK, “Uluslararası güçlerin ve Türk gladiyosunun ortaklaşa ve profesyonel bir tarzda planlayıp gerçekleştirdikleri bu katliamın, Reber Apo’nun başlattığı yeni çözüm sürecini baltalamaya dönük olduğu aşikârdır” dedi. 

PKK, katliamı gerçekleştiren güçlerin hiçbir biçimde kirli amaçlarına ulaşamayacaklarını kaydetti. 

PKK Yürütme Komitesi, Paris’te 9 Ocak günü üç Kürt kadın siyasetçinin katledildiği saldırıyla ilgili açıklamada bulundu. Katliamın “Uluslararası güçlerin ve Türk gladiyosunun ortaklaşa ve profesyonel bir tarzda planlayıp gerçekleştirdikleri” bir katliam olduğu belirtilen açıklamada, hesabının mutlak sorulacağı vurgulandı.

PKK Yürütme Komitesi’nin yaptığı açıklama şöyle: 

“Partimiz PKK’nin en seçkin militanlarından ve partimizin kurucu üyesi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez yoldaşlarımızın 9 Ocak 2013’ de Fransa’nın başkenti Paris de, Kürdistan Enformasyon Merkezinde hunharca katledilmelerini nefretle kınıyor, bu değerli yoldaşlarımızın anıları önünde saygıyla eğiliyor, anılarına bağlılık gereği mücadelemizi daha da büyüterek geliştireceğimize dair sözümüzü yineliyoruz.

‘BOYUN EĞMEZ VE ABİDELEŞEN ÜÇ BÜYÜK İNSAN!’

Uluslararası güçlerin ve Türk gladioysunun ortaklaşa ve profesyonel bir tarzda planlayıp gerçekleştirdikleri bu katliamın, Reber Apo’nun başlattığı yeni çözüm sürecini baltalamaya dönük olduğu aşikârdır. Böylesi önemli bir süreçte yapılan bu katliamda başta Sakine yoldaşımız olmak üzere Fidan ve Leyla yoldaşlar bilinçli olarak seçilmişlerdir. Sara, Rojbin ve Ronahi! Özgür kadın hareketinin üç onurlu üyesi ve özgür kadın hareketimizin iradesi! boyun eğmez ve abideleşen üç büyük insan! Partimiz, Kürdistan halkı ve Önderlik çizgisinde özgürlüğüne kilitlenmiş soylu Kürt kadını bu lanetli katliamı asla unutmayacak ve mutlaka hesap soracaktır.

‘İFTİRA VE KARALAMALAR HEDEF ŞAŞIRTMAYA DÖNÜK BEYHUDE ÇABALARDIR’

Partimiz PKK, çıkışından günümüze kadar birçok alanda büyük komplo ve katliamlarla mücadele edip bugünlere ulaşmıştır. Bu insanlık dışı katliamla hedeflenen, Sakine Cansız yoldaşımızın öncülüğünde ve mücadele çizgisinde örgütlenen kadın Hareketimiz, yine partimiz PKK’nin ideolojisi ve mücadeledeki direniş çizgisi olmuştur. Ancak bu iyi bilinmelidir ki, bu tür katliam ve provokasyonlarla özgürlük Hareketimiz ve halkımız asla sindirilemeyecektir. Daha olay çok taze iken, AKP yetkileri, sözcüleri ve yandaş medyasının ortaya attığı iftira ve karalama söylemlerinin bu hunharca katliamın karanlık faillerini gizleme ve hedef şaşırtmaya dönük beyhude çabalar olduğu açıktır.

‘FRANSA DEVLETİ SORUMLULUK ALTINDADIR’

Bu katliam tüm boyutlarıyla ortaya çıkartılıp, failleri bulunup yargılanıncaya kadar, Fransa devleti ve hükümeti sorumluluk altındadır. Paris’in merkezinde ve en işlek caddesin de gün ortasında böylesi vahşi bir saldırının uluslararası istihbarat güçlerin ve devletlerin desteği olmadan gerçekleştirilmiş olması mümkün değildir. Bu katliam, uluslararası komplocu güçlerin başta Önderliğimiz olmak üzere, Kürdistan halkına ve kurumlarına dönük gerçekleşen tutuklamaların ve hareketimizi kriminalize eden uygulamaların son bir halkası olmaktadır.

‘KATLİAMCILAR KİRLİ AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR’

Şu iyi bilinmelidir ki, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada bu katliamı gerçekleştiren güçler hiçbir biçimde kirli amaçlarına ulaşamayacaklarıdır. Partimiz PKK, bu değerli militanlarının anısına özgürlük mücadelesini daha da yükselterek, Kürdistan halkının ve önder Apo’nun özgürlüğünü gerçekleştirene kadar bu kutsal davadan vazgeçmeyecektir. Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez yoldaşların mücadele tarzlarını ve kararlılıklarını esas alarak, başta kadın Hareketimiz olmak üzere tüm yoldaşlar büyük bir fedai ruhla özgürlük mücadelesini yükseltecek ve yoldaşlarımızın anılarını zaferle taçlandıracaktır.

CENAZELERE SAHİP ÇIKILMASI İSTENDİ

Yurtsever Kürdistan halkını, özgürlükten yana olan direngen tüm Kürt kadınlarını, Kürdistan gençliğini ve halkımızın dostlarını; tüm devrimci, demokrat ve sosyalist güçleri, bu aşağılık katliama karşı demokrasi ve özgürlük mücadelesini yükselterek, şehit yoldaşlarımızın cenazelerini güçlü sahiplenmeye çağırıyoruz.”

Kaynak: Firatnews.com 11 Ocak 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder