24 Ocak 2013 Perşembe

‘Rojava’ İçin Meclis’te Yoğun Trafik

tbmm
Suriye Kürdistanı ile Dayanışma Platformu, Suriyeli Kürtlere uygulanan ambargoya ilişkin Ankara’da bir dizi temasta bulunacak. Platform ilk olarak bugün Meclis’te BDP ve CHP grupları ile görüşecek. 

ANKARA - BDP, ÖSP, KADEP, HDK, ESP, EMEP Diyarbakır il örgütleri, DTK, DDKD, Azadi İnisiyatifi ve Dicle Fırat Diyalog Grubu’nun oluşturduğu Suriye Kürdistanı ile Dayanışma Platformu, Suriye Kürtlerine uygulanan ambargoya ilişkin Ankara’da 2 gün boyunca temaslarda bulunacak.

Platform bugün ilk olarak 11.30′da CHP Grubu, 14.30′da ise BDP Grubu ile görüşecek. Platformun AKP Grubu’ndan istediği randevuya ise henüz yanıt verilmedi. Platform Meclis’teki temaslarının ardından yarın ise KESK, İHD, MAZLUMDER gibi sendikalar ve STK’ler ile görüşmeler gerçekleştirecek.

Görüşmelerde Suriye Kürtlerine uygulanan ambargonun yarattığı etkilere dikkat çekecek olan platform, ambargonun aşılması için görüştükleri her kesimin çaba göstermesini isteyecek. Platform ayrıca temasları kapsamında KDP ve YNK’nin Ankara temsilciliği ile de görüşecek.

Kaynak: DİHA 22 Ocak 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder