23 Ocak 2013 Çarşamba

“Kerkük, Sorunun Çözümü Referandumda”

KOSRET RESUL
Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkan Yardımcısı Kosret Resul, Kerkük sorunun 140.maddenin uygulamasında olduğunu belirterek kentte referandumun yapılmasına işaret etti.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkan Yardımcısı Kosret Resul, Kerkük sorunun 140. maddenin uygulamasında olduğunu belirterek kentte referandumun yapılmasına işaret etti.

 Resul, Kerkük’te dün meydana gelen patlamalarda yaralananları ziyaret ederek moral verdi. Kerkük kentinde dün Kürt partilerini hedef alan bombalı saldırıda hayatını kaybeden 23 kişinin ailesini de ziyaret eden Resul, yetkililerden de olayla ilgili bilgi aldı.

Kerkük Valisi Necmettin Ömer ile de görüşen Resul, Kerkük’ün giderek geliştiğine dikkat çekti. Resul daha sonra düzenlediği basın toplantısında, patlamada yaralananlara ve hayatını kaybedenlerin ailelerine Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile Bölgesel Hükümetin Başkanı Mesut Barzani’nin geçmiş olsun mesajını illetti. Kerkük, meclisinin aldığı kararları desteklediklerini söyleyen Resul, Irak’ın diğer bölgelerinde meydana gelen saldırıları da kınadıklarını ifade etti. Kerkük sorunun referandum yani 140. maddenin uygulamasında olduğunu söyleyen Resul, Kerkük’ün tarihi geçmişi önemine vurgu yaptı. Resul, Merkezi Bağdat hükümeti ile Kürt Bölgesi arasında yaşanan siyasi ve askeri sorunların yakında diyalog yoluyla çözüleceğine inandığını belirtti.

Kaynak: sondakika.com 18 Ocak 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder