25 Ocak 2013 Cuma

Midyat Ve Derik’te Rojova Mitingine Katılım Çağrısı

mardin-derik
Midyat ve Derik’te, 26 Ocak’ta “Amara’dan Doğan Güneş Rojava’yı Özgürleştirecektir” şiarıyla Nusaybin’de gerçekleştirilecek mitinge katılım çağrısı yapıldı. 

Mardin’in Midyat ilçesinde, BDP İlçe Örgütü’nde 26 Ocak’ta “Amara’dan Doğan Güneş Rojava’yı Özgürleştirecektir” şiarıyla Nusaybin’de gerçekleştirilecek mitinge ilişkin basın toplantısı düzenledi. 

BDP Midyat İlçe Eş Başkanı Muzaffer Kılıç, mitinge güçlü katılım için Midyat halkının da katılım göstermesini istedi. Kılıç, 26 Ocak’ta yapılacak mitinge çağrı yaparak, tüm duyarlı Midyat halkını Nusaybin’de yapılacak mitinge davet etti.

Mardin’in Derik ilçesinde de, mitinge ilişkin BDP İlçe binasında basın toplantısı yapıldı. Aralarında BDP Kadın Meclis üyeleri, Peljin Kadın Evi ve Barış Anneleri İnisiyatifi aktivistlerinin bulunduğu kadın kurumları adına konuşan Barış Annesi Emriye Ektiren, özgürlük ve barış için tüm kadınları 26 Ocak’ta Nusaybin’de yapılacak olan mitinge davet etti. Ektiren, “Rojava’ya yönelik katliam ve ambargoya karşı, son dönemlerde artan kadın katliamlarına karşı ve zulme karşı tüm kadınları mitinge davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: DİHA 25 Ocak 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder