25 Ocak 2013 Cuma

Berlin’de Paris Katliamı İçin Nöbet Eylemi

amd1
Paris’te 9 Ocak 2013 günü katledilen Kürt kadın siyasetçiler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için Almanya’nın başkenti Berlin’de nöbet eylemi başladı. 

Üç gün sürecek eylem Berlin kent merkezindeki Brandenburger Tor’da bulunan Fransa büyükelçiliği binası önünde gerçekleşiyor.

Kürtçe, Almanca, Türkçe “Hepimiz Sakine, Fidan ve Leyla’yız” pankartı önünde süren eylemin ilk gününde yüzlerce bildiri dağıtıldı. Paris katliamının aydınlatılmasının istenen eylemde AKP hükümeti sözcülerinin katliamın ardından yaptıkları açıklamalara dikkat çekildi.

Nöbet eyleminde şu çağrı yapıldı: “Fransa ve Türk Devleti Kürtleri kriminalize etmede ortak davrandıkları aşikardır. Son yıllarda Fransa’da Kürtlere uygulanan baskı ve tutuklamalar bu alçakça katliamın zeminini yaratmıştır. Bu nedenle Fransa Devleti katliamı aydınlatmak faillerini bulmak zorundadır.”

Eylemde katliam aydınlatılana kadar Kürt halkı ve dostlarının ayakta olacağının belirtildi. Üç günlük nöbet eyleminin ardından Cumartesi günü ise saat 14.00′de Alexanderplatz meydanından başlatılacak bir protesto yürüyüşü düzenlenecek.

Kaynak: Anf 24 Ocak 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder