11 Ocak 2013 Cuma

Kürdistan Bölge Hükümeti’nden Paris Olayına Kınama

sefindizeyi_417393777
Kürdistan Bölge Hükümeti’nden yapılan açıklamada Paris’te 3 Kürt siyasetçisinin öldürülmesi olayı kınanarak Fransa hükümeti ve güvenlik birimlerinin bu olayı araştırması gerektiği kaydedildi. 

Kürdistan Bölge Hükümeti Sözcüsü Sefîn Dîzeyî, Fransa’nın başkenti Paris’te PKK kurucusu Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in öldürülmeleri ile ilgili olarak Rûdaw’a konuştu.

Dîzeyî; “Şu ana kadar hiçbir örgüt ve kesim bu olayı üstlenmedi. Bu olayın arkasında kimlerin olduğu halen belli değildir. Bu nedenle Kürdistan Bölge Hükümeti araştırmanın sonuçlanmasını bekliyor” dedi.

Meydana gelen olayın Türkiye hükümeti ile PKK arasındaki diyalog sürecine etkileri ile ilgili olarak; “Şu an böyle bir değerlendirme yapamayız çünkü olayın kimler tarafından gerçekleştirildiği açıklığa kavuşmadı. Fakat Kürdistan Bölge Hükümeti Türkiye’deki Kürt sorununun barışçıl ve diyalog çerçevesinde çözümünden yanadır” dedi.

KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar ise konu ile ilgili olarak Rûdaw’a yaptığı açıklamada saldırının İmralı ile yürütülen görüşmeler sürecine karşı gerçekleştirildiğini belirterek saldırının bu sürece karşı olan karanlık güçler tarafından gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Suikastın İmralı ile yürütülen görüşmelerle bağlantılı olduğunun altını çizen Aydar, bunun provokasyon olduğunu ve karanlık güçler ile Türkiye’deki derin devletle bağlantılı olduğunu söyledi.


Kaynak: dengeazad.com 10 Ocak 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder