31 Ocak 2013 Perşembe

Sınır Komitesi: Kapı Açıldı, Yardımlarınızı Gönderebilirsiniz

yüksek kürd konseyi
Yüksek Kürt Konseyi’nin (YKK) girişimleri sonucu Güney Kürdistan sınır kapısının açılmasının ardından oluşturulan Sınır Komitesi, yardımları bölgeye ulaştıramayan kurum ve kuruluşlara “Sınır kapısı açıldı, artık yardımlarınızı gönderebilirsiniz” çağrısında bulundu. 

Suriye’de Mart 2011′de başlayan ve kısa sürede silahlı çatışmalara dönüşen ayaklanmalardan sonra Kürtler bu çatışmalarda yer almayı reddederek demokratik özerklik projelerini hayata geçirmeye başladı. Üçüncü yol olarak da adlandırılan ve Suriye’deki krize çözüm olarak kendisini ortaya koyan Kürtlerin mücadelesi, kısa sürede bölge güçlerinin hedefi haline gelerek çok yönlü saldırılara maruz kaldı.

Temmuz 2012′de kurulan Yüksek Kürt Konseyi, bölge üzerindeki kuşatmaya rağmen halkın temel sorunlarını çözmeye gayret ediyor. Federal Kürdistan Bölgesi nezdinde yapılan görüşmeler ve Kürt kamuoyunun baskısı sonucu aylarca kapalı tutulan sınır kapısı açıldı.

YKK’nin girişimleri sonucu Kürdistan’ın diğer parçalarından ve Avrupa’dan birçok kurum ve kuruluşun inisiyatifinin yürüttüğü kampanyalar çerçevesinde toplanan yardımlar ambargoya takılmıştı.  Bu nedenle yardımların çoğu Batı Kürdistan halkın ulaştırılamamıştı.

Sınır kapısının açılmasıyla birlikte YKK’ye bağlı olarak kurulan Sınır Komitesi’nin inisiyatifinde Güney Kürdistan’da toplanan yardımlar gönderilmeye başlandı.

Sınır Komitesi konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, daha önce yardım gönderemeyen kurum ve kuruluşlara çağrıda bulundu. KYK’nin girişimleri sonucu sınır kapısının açıldığı belirtilen açıklamada, Güney Kürdistan’daki halkın ve kimi sivil kurumların da topladıkları yardımların Batı Kürdistan’a ulaştırılmaya başlandığı vurgulandı.

Kuzey Kürdistan ve Avrupa’da daha önce yardım toplayıp da sınırın kapalı olması nedeniyle bu yardımları gönderemeyen kurum ve kuruluşlara seslenen YKK, “Sınır kapısı açılmış durumda, Kuzey Kürdistan ve Avrupa’daki kurum ve kuruluşlar da artık topladıkları yardımları gönderebilirler. Gelen yardımlar, ihtiyaçlar temelinde halka dağıtılacaktır” dedi.

Kaynak:  firatajans.com – 28 Ocak 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder