25 Ocak 2013 Cuma

‘Rojava’yı Selamlıyoruz’ Mitingine Katılım Çağrısı

bdp-dtk
DTK ve BDP’li kadınlar, Mardin’in Nusaybin ilçesinde Cumartesi günü yapılacak olan “Rojava’yı selamlıyoruz” mitingine katılım çağırısında bulundu.

BDP Kadın Meclisi ve DTK bileşenleri tarafından Mardin’in Nusaybin ilçesinde 26 Ocak’ta düzenlenecek olan “Rojava’yı selamlıyoruz” mitingi için çalışmalar devam ediyor.

Mitanni Kültür Merkezi bahçesinde gerçekleşecek olan mitinge DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk’un yanı sıra BDP’li kadın milletvekilleri ve belediye başkanları katılacak. Mitinge ilişkin DTK Daimi Meclis Üyesi ve DTK Kadın Meclisi çalışanı Songül Morsümbül, BDP PM Üyesi Raşan Engin ve Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan’ın katılımı ile BDP ilçe binasında basın toplantısı düzenlendi.

‘Gün Rojava’ya sahip çıkma günüdür’

Songül Morsümbül, savaşlarda en büyük mağduriyeti yaşayanların kadın ve çocuklar olduğunu belirterek, “Yıllardır savaşsız, sömürüsüz bir yaşam diliyorsak ve bu yaşamı da kurmak için öncülük yapacaksak, Nusaybin’den sıfır noktasındaki Rojavalı kadınlara güç, moral ve dayanışmanın adı olalım dedik. Suriye’deki halklarla, Rojava’nın halkını da kendimiz gibi görüyoruz. Bu nedenle tüm Ortadoğu kadınlarına özelde de Kürdistanlı kadınlara gün Rojava’ya sahip çıkma günüdür diyoruz. Gün birlikte ortak mücadeleyi yükseltme günüdür” dedi.

’26 Ocak’ta buluşalım’

Kürt sorununda imhacı, soykırımcı yaklaşımların son bulmasını istediklerini söyleyen Morsümbül, “Mardin’in tüm halklarına, inançları farklı olsa da bizimle bir arada olmak isteyen tüm kadınları 26 Ocak günü saat 11.00′de Mitanni Kültür Merkezi bahçesinde DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk ve beraberindeki heyetle buluşmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: ozgur-gundem.com 24 Ocak 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder