24 Ocak 2013 Perşembe

Rojava Direnişçilere Selam Durdu

rojova ypg
Türkiye’nin desteklediği silahlı çeteler ile Baas rejiminin Rojava’daki Demokratik Özerkliği hedef alan saldırılarına topyekün direnişle karşılık veren YPG, hem çetelere hem de Baas rejimine ağır darbeler vurdu. 

Serêkaniyê’de silahlı çeteler 100’e yakın kayıp vererek sınır hattına sıkışırken, YPG’nin kuşatma altında tuttuğu Baas rejiminin bir taburunda 134 asker teslim oldu. Çatışmalarda yaşamını yitiren YPG’liler ise onbinlerin omuzlarında son yolculuklarına uğurlandı. Rojava’nın Dirbêsiyê kentinde, Serêkaniyê’deki çatışmalarda yaşamını yitiren YPG’li Ebdulrhman Mihemed ile Elî Şêx Dawid, onbinlerce kişi tarafından Şehîd Rustem Cûdî Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Büyük direnişçilere selam

Dirbêsiyê girişinde toplanan onbinlerce kişi, YPG’li Ebdulrhman Mihemed ile Elî Şêx Dawid’ın cenazelerini omuzlayarak kent mahallelerinde yürüyüş yaptı. Mihemed ile Dawid’ın fotoğrafları ve YPG bayrakları taşıyan onbinler, YPG’nin direnişini selamlayarak “Şehit namirin” sloganları attı. Cenaze töreninde Yüksek Kürt Konseyi Üyesi Aldar Xelil bir konuşma yaptı. 

Xelil, şehitlerinin, halkının özgürlüğü için tarifsiz bir direniş ile canlarını feda ettiklerini belirterek, “Burada siyasi kararlar değil şehitler konuşuyor. Çünkü onların ruhu tüm siyasi karar ve değerlerden daha üstündür” dedi. Xelil konuşmasının devamında YPG’nin Girzîro ve Serêkaniyê’deki direnişini selamlayarak, Kürt halkının düşmanlarının bu direniş karşısında yenileceklerini söyledi. Ardından Şehit Aileleri Kurumu adına konuşan Mihemed Xetîb, “YPG’nin direnişi olmasaydı, halkımız bu çetelerden kurtulamayacaktı” diye konuştu. Törenin ardından cenazeler Şehîd Rustem Cûdî Mezarlığı’nda “şehit namirin” sloganları eşliğinde toprağa verildi.

Kaynak: ozgur-gundem.com 22 Ocak 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder