15 Ocak 2013 Salı

Malatya’da 13 Kişi Tutuklandı

gözaltı kelepçe
Malatya’da evlere yapılan baskınlar sonucu gözaltına alınan 15 kişiden BDP Malatya Merkez İlçe Başkanı Zeyat Toptaş, bir öğretmen ve 11 üniversite öğrencisi tutuklandı. 

Malatya’da Cuma günü özel harekat timleri ve sivil polislerce çok sayıda eve yapılan baskınlarda aralarında BDP Malatya Merkez İlçe Başkanı Zeyat Toptaş’ın da bulunduğu çoğunluğu öğrenci 15 kişi gözaltına alınmıştı.

1 kişinin Malatya Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldığı belirtilirken, 14 kişi savcılığa çıkarıldı. Savcılık işlemleri tamamlanan 14 kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. 14 kişiden biri serbest bırakılırken 13 kişi ise, “Mahkemelerde arkadaşlarının davalarını takip etme, cezaevlerinde arkadaşlarını ziyaret etme, öğrenci derneği kurma, Roboski ve Halepçe katliamını kınama ve açlık grevlerine destek amaçlı yapılan basın açıklamalarına katılma, BDP’ye gidip gelme” gibi faaliyetler gerekçe gösterilerek “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı. Söz konusu soruşturmanın 2011 yılından beri devam ettiği ve bu soruşturma çerçevesinde daha önce de 2 operasyonun yapıldığı belirtildi.

Tutuklananların isimleri şöyle: Malatya İnönü Üniversitesi öğrencilerinden Hevi Soran Korkmaz, Yücel Kaya, Kemal Uzun, Reşit Yalçın, Sinan Durmaz, Sema Oral, Ayten Çiftçi, Emrah Ergin, Nupelda Dayan, Özgür Kozay, Berfin Ertem ve BDP Malatya Merkez İlçe Başkanı Zeyat Toptaş ile Öğretmen İbrahim Demir.

Tutuklanan 13 kişinin Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildiği belirtildi.

Kaynak: yuksekovahaber.com 15 Ocak 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder