25 Ocak 2013 Cuma

Barzani’den Davos’ta Enerji Devi İle Görüşme

barzaniiii
Irak’taki petrol anlaşmaları konusunda Bağdat hükümetiyle pazarlık halinde olan ABDli enerji devi Exxon’un şefi Rex Tillerson’un Güney Kürdistan yönetiminin başkanı Mesut Barzani ile görüştüğü bildirildi. 

Güney Kürdistan yönetimi tarafından yayınlanan açıklamaya göre Barzani ve Tillerman, Exxon şirketinin ülke içindeki faaliyetleri konusunda bir görüşme gerçekleştirdi. Açıklamada görüşmenin ayrıntıları konusunda herhangi bir bilgi verilmedi. Görüşmenin Salı günü İsviçre’nin Davos şehrinde gerçekleştiği bildirildi.

Tillerman Barzani ile görüşmesinden bir gün önce Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile görüşmüş ve Güney Kürdistan’daki petrol anlaşmalarını iptal etmeden Irak’ın güneyindeki faaliyetlerini sürdürme konusunda anlaşma zemini aramıştı.

Güney Kürdistan’da petrol arama ve işletme ihalelerine giren Exxon, 2011 yılının Ekim ayından bu yana Bağdat hükümetiyle restleşme halinde. Şirket geçtiğimiz sene Güney Kürdistan’daki anlaşmanın devamı için ülkenin güneyindeki Batı Kurna havzasındaki hisselerini satmak istemişti. Ancak bu girişim Bağdat’ın pozisyonunu yumuşatmasıyla durmuştu.

Kaynak: ANF 23 Ocak 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder