15 Ocak 2013 Salı

DTK: Amed Yiğit 3 Kürt Kadını İçin Törene Hazır

fransa3
Demokratik Toplum Kongresi (DTK), katledilen 3 Kürt kadın siyasetçinin cenazelerinin Çarşamba günü Amed’e getirileceğini belirterek, cenazeleri kitlesel karşılama çağrısında bulundu. 

DTK yaptığı yazılı açıklamada, Çarşamba günü saat 09.00′da Amed Havaalanı’na getirilecek olan 3 Kürt kadın siyasetçinin cenazelerini karşılama çağrısında bulundu. 

“Fransa’nın başkenti Paris’te katledilen Kürt kadın siyasetçiler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez cenazeleri için aileleri tarafından yapılan başvuru kabul edilmiş olup, cenazeler Çarşamba günü Amed’e getirilecek” denilen açıklamada, “Vahşice katledilen 3 Kürt kadın siyasetçi için Diyarbakır’da siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları, kanaat önderleri kısacası kentin tüm dinamikleri DTK binasında biraya gelerek, cenazelerin karşılanması için bir planlamaya gitmiştir. 

Kendi yaşamlarını unutmuş yiğit üç Kürt kadını için, Amed’de genç, yaşlı, kadın, çocuk 7′den 70′e tüm halkımızın katılımıyla kitlesel bir törene hazırdır. Çarşamba günü sabah saat 09.00′da Amed Havaalanı’na getirilecek olan cenazeler burada kitlesel bir katılım ile karşılandıktan sonra konvoy eşliğinde Batıkent Meydanı’na götürülerek burada 3 Kürt kadın siyasetçi için kitlesel cenaze töreni düzenlenecektir” denildi.

Yapılacak törenin ardından Sakine Cansız’ın cenazesi Dersim’e, Fidan Doğan’ın cenazesi Antep üzeri Elbistan’a ve Leyla Şaylemez’in cenazesi ise toprağa verilmek üzere Mersin’e uğurlanacağı belirtilen açıklamada, “Şimdi ilk görevimiz Amed’e gelecek olan devrimci yoldaşlarımızın yaşam ve onurlarına yakışır şekilde uğurlamak olmalıdır. Başta DTK bileşenleri olmak üzere ulusal, toplumsal kesimleri ve tüm halkımızı, evlatlarına yaraşır bir törenle uğurlamak için Çarşamba günü saat 09.00′da havaalanına olmaya çağırıyoruz” diye kaydetti.

Kaynak: ozgur-gundem.com 15 Ocak 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder