15 Ocak 2013 Salı

Sincan F Tipi’ndeki Tutsaklar Paris Katliamını Kınadı

cezaevi2
Paris’te 3 Kürt kadın siyasetçinin katledilmesini kınayan Sincan 2 Nolu F Tipi Cezaevi’ndeki PKK ve PAJK’lı tutsak ile TUHAD-FED Ankara Temsilciliği, Rojava için yürütülen kampanya maddi destekte bulundu. 

Sincan 2 Nolu F Tipi’ndeki PKK ve PAJK’lı tutsaklar ile TUHAD-FED Ankara Temsilciliği, Paris’te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez için yazılı açıklama yaptı. 

Paris’te sivil ve savunmasız 3 kadın siyasetçinin katledilmesinin kınandığı açıklamada, faillerin derhal açığa çıkarılması istendi.

Geliştirilmeye ve olumluya evrilmeye çalışılan politik gündemin yeniden provoke edilmek istendiğine dikkat çekilen açıklamada, “Bu arkadaşlarımızın katledilmesi bir kez daha gösterdi ki, bu ülkedeki en zor politik talebin barış istemek, kardeşliği tesis etmek ve demokrasiyi gündemleştirmektir. Her ne kadar yüreğimiz yansa, içimiz öfkeyle dolsa da biz barış, kardeşlik ve demokrasi taleplerimizden vazgeçmeyeceğiz” denildi.

Ayrıca Sincan 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde bulunan yaklaşık 200 tutsak, Rojava için başlatılan kampanyaya da maddi destekte bulundu.

Kaynak: Anf 15 Ocak 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder