16 Ocak 2013 Çarşamba

Kürdistan Hükümetinden Batı Kürdistan’a Yardım

batı-kürdistan
Edinilen bilgilere göre Kürdistan Bölge Hükümeti tarafından yarın Pêşxabûr’daki Sêmalka sınır kapısından Batı Kürdistan’a gönderilmek amacıyla bir milyon varil mazot ve 1500 ton un hazırlandığı bildirildi. 

 Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi-ENKS Kürdistan Bölgesi komitesi üyesi Cet’an Elî Rûdaw’a yaptığı açıklamada Çarşamba günü Güney ve Batı Kürdistan sınırı Pêşxabûr köprüsünün faaliyete geçeceğini belirterek; “Kürdistan Bölge Hükümeti bir milyon litre mazot, 1500 ton un, tıbbi ilaçlar ve temel yaşam maddelerinden oluşan yardımı faaliyete geçecek olan bu köprüden Batı Kürdistan’a gönderecek” dedi.

Bilindiği gibi bir süre önce Batı Kürdistanlı siyasi partilerin, Batı Kürdistan’daki yaşam koşullarının zorlaşması üzerine Kürdistan Bölge Hükümeti’nden Pêşxabûr’a köprü yapılması istenmişti.

Kürdistan Bölge Hükümeti Resmi Sözcüsü Sefîn Dîzeyî ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada Kürdistan Bölge Hükümetinin bir milyon varil mazot ve bin ton un Batı Kürdistan’a gönderilmek üzere hazırladığını ayrıca siyasi örgütlerin topladığı insani yardımların da gönderilmek üzere bir araya getirildiğini ifade etti.

Toplanan yardımların şu an Dihok’ta bulunduğunu belirten Dîzeyî, teknik sorunlar nedeniyle Batı Kürdistan’a henüz ulaştırılamadığını dile getirerek; “Toplanan yardımlar Batı Kürdistan’da öncelikle depolara yerleştirilmesi gerekiyor. Batı Kürdistanlı kesimler ile toplanan yardımların Batı Kürdistan’a ulaşması için irtibat halindeyiz” diye konuştu.

Kaynak: dengeazad.com 16 Ocak 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder