13 Ocak 2013 Pazar

Engel Olamayacaklar

paris-2
Katliam, Türkiye ve Bölge’nin birçok yerinde eylemlerle protesto edildi. Açıklamalarda suikastın derhal aydınlatılarak, sorumlularının cezalandırılması istendi. 

MÛŞ: BDP Mûş İl binası önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, 3 Kürt kadın siyasetçinin katledilmesini protesto ederek, “Barışa uzanan eller kırılsın, failler ortaya çıkarılsın” pankartıyla Mûş Belediyesi önüne kadar yürüdü.

MILAZGÎR: BDP Milazgîr (Malazgirt) İlçe Örgütü, ilçe binasında basın toplantısı düzenleyerek Paris’te gerçekleştirilen saldırıyı kınadı.

WAN: Wan TUYAD-DER üyeleri, şube binasında basın toplantısı düzenledi. TUYAD-DER Başkanı Ahmet Aygün, 3 Kürt kadın siyasetçisinin katledilmesini kınayarak, “Katliam uluslararası gladyonun ortak katliamıdır” dedi.

BÊGÎR: BDP Bêgîr (Muradiye) ilçe Örgütü’nün düzenlediği basın toplantısında konuşan BDP İlçe Başkanı Vahap Arslan, “Katliamın, Kürt özgürlük hareketine zarar vereceğini düşünen zihniyetin döktüğü kanda boğulacağı günler yakındır” dedi.

ADANA: KESK Adana Şubeler Platformu, DİSK Adana Bölge Temsilciliği, TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu, Adana Tabip Odası, HALKEVLERİ, İHD, TUHAY-DER, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Kültür Derneği, Tunceliler Derneği, ANADOLU-DER, HDK, BDP ve ÖDP üyeleri, 3 Kürt kadın siyasetçinin katledilmesini protesto etmek amacıyla SES Adana Şubesi’nde ortak basın açıklaması yaptı.

MERSİN: İHD Mersin Şubesi’de, katliamı şube binasında yaptığı bir açıklamayla kınadı. Hacer Koçak, “Bu saldırı Kürt halkının, Kürt kadınlarının özgürlük ve barış mücadelesini sabote etmeye yönelik bir katliamdır” dedi.

SÊRT: BDP Sêrt il binası önünde BDP, çok sayıda kişi bir araya geldi. Eylemde sorumluların ortaya çıkarılmasını istedi.

DÎLOK: BDP Dîlok (Antep) İl Örgütü, Yeşil Su Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklammaya HDK, EMEP, ESP, KESK yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı.

ÊLÎH: Êlîh’deki (Batman) 80 sivil toplum örgütü de, basın açıklaması yaptı. Êlîh Barosu yöneticisi Tayyar Ekmen, olayı barışı istemeyen güçlerce provoke edilme girişimleri olarak değerlendirdi.

SEMSÛR: Semsûr’da (Adıyaman) yüslerce yurttaş protesto yürüyüşü yaptı.

GİRÊ SOR: BDP Girê Sor (Siverek) İlçe Örgütü, Kanlıkuyu Meydan’ında yüzlerce yurttaşın katılımıyla protesto eylemi gerçekleştirdi.

RIHA: BDP Xelfetî (Halfeti) İlçe Örgütü de, parti binası önünde yüzlerce yurttaşın katıldığı katliamı protesto eylemi yapıldı.

ÊLBAK: BDP Êlbak (Başkale) İlçe Örgütü önünde bir araya gelen çok sayıda yurttaş, “Uluslararası komplocu güçleri kınıyoruz” pankartı taşıyarak, yürüyüş düzenledi.

BAZÎD: BDP Bazîd (Doğubayazıt) İlçe Örgütü ve TUHAYD-DER Temsilciliği ilçe binasında basın toplantısı düzenledi. BDP İlçe Başkanı İbrahim Kaya, “Bizler Pazartesi günü saat 11.30’da BDP ilçe binası önünden İnsan Hakları Anıtı önüne kadar yürüyüş yaparak basın açıklaması ile katliamı lanetleyeceğiz” dedi.

Bu vahşet, barış sürecine komplo

Paris’te 3 Kürt kadın siyasetçinin katledilmesi önceki gün Ankara, Agirî ve Şirnex’te yapılan yürüyüş ve eylemlerle kınandı. BDP Ankara İl Örgütü, Yüksel Caddesi’nde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya çok sayıda siyasi parti ve emek örgütü de destek verdi. BDP Ankara İl Eşbaşkanı Ahmet Aday, yaşanan katliamı kınayarak, “Kürt kadın siyasetçilere yapılan saldırı Kürt kadınının özgürlük mücadelesine yönelik bir katliamadır. Bu vahşet sayın Öcalan ile başlatılan barış sürecine karşı olan bir komplodur. Bu komplonun Fransa Devleti tarafından biran önce ortaya çıkarılması gerekiyor” dedi. EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ise yaşana saldırıyı nefretle kınadığını dile getirerek,”Bu cinayetin altında derin güçler var. Bu derin güçleri Fransa Devleti bir an önce ortaya çıkarıp kamuoylu paylaşmalı” dedi.

Eylemler gece de sürdü

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencilerinin organize ettiği “barış gecesi”nde konser bölümü katliam nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Konserin ertelenmesine rağmen binlerce yurttaş ve öğrenci şenliğin yapılacağı Belediye Düğün Salonu’na gelerek, katliamı protesto etti. BDP Agirî (Ağrı) Milletvekili Halil Aksoy “Bu şehitlerimiz zulümle hesaplaşmak için mücadele vermiştir. Fransa’ya düşen derhal failleri bulması ve hesabının sorulmasıdır” dedi.

Cizîr’de de katliamı protesto eden gençlere polis, saldırdı. Polisin müdahalesine gençler de taş, havai fişek ve molotofkokteyleriyle karşılık verdi. Polisin rastgele attığı birçok gaz bombası yurttaşların evine, damına ve balkonuna düştü. Çatışma gece geç saatlere kadar sürdü.

Kürt kadınları: Kurşun görüşmelere sıkılmıştır

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde Amed, İstanbul ve İzmir’de bir araya gelen binlerce kadın katliamı lanetledi.

İstanbul’da yüzlerce kadın Galatasaray Meydanı’ndan Fransa Başkonsolosluğu’na yürüyerek siyah çelenk bıraktı. Eylemde konuşan BDP milletvekili Sebahat Tuncel, sıkılan kurşunların dünya kadın mücadelesine sıkıldığını kaydetti. Öte yandan ESP, SKM de Galatasaray Meydanı’nda yaptıkları açıklama ile katliamı kınadı.
 
Barıştan vazgeçmeyeceğiz

Amed’de polis ablukasında gerçekleştirilen yürüyüş sonrası yapılan açıklamada, Cansız, Doğan ve Şaylemez’den alınan mirasla mücadelenin yükseltileceği ifade edildi. BDP Amed Milletvekilli Nursel Aydoğan, “Bu hain ve alçakça katliamı yapanlar bilsinler ki Kürt kadınları özgürlük mücadelesinden asla vazgeçmeyeceklerdir. Bunu bilmeyenler Kürt kadınlarının özgürlük mücadelesinin sayfalarına baksınlar. Bu katliam ile Sayın Abdullah Öcalan’a bir mesaj verilmek istenilmiştir. Siz İmralı’da barış için çaba sarf edemezsiniz. Eğer çabalarınızda ısrar ederseniz bu arkadaşlarınızın yaşamına mal olacaktır, denilmiştir. Ancak biz biliyoruz ki siz ne yaparsanız yapın biz barış çabamızdan asla vazgeçmeyeceğiz, cevabı verilecektir.” Amed 78’liler Derneği üyeleri de, aynı amaçla cezaevi önünde basın açıklaması yaptı.

BDP İzmir Kadın Meclisi, katliama karşı Basmane Meydanı’ndan BDP İzmir İl binasına yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe ESP, Partizan, DİP, HDK bileşenleri ve yüzlerce kadın katıldı. Safiye Tunç, yapılan katliamın aydınlatılmasını isteyerek, “ Faşistlere, baskılara ve katliamlara boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: ozgur-gundem.com 13 Ocak 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder