17 Ocak 2013 Perşembe

BDP’den Kerkük İçin Başsağlığı Mesajı

selahattin-demirtas1
BDP Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, Kerkük’te meydana gelen patlamaya ilişkin Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’ye başsağlığı mesajı gönderdi. 

BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, Kerkük’te gerçekleştirilen saldırıya ilişkin Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’ye başsağlığı mesajı yayınladı. 

Mesajda, “Bugün Kerkük’te KDP bürolarına yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı saldırılarda en az 21 kişinin hayatını kaybetmiş olmasını ve yüzlercesinin yaralanmasını hem büyük bir üzüntüyle hem de derin bir öfkeyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kürtlerin böylesi bir süreçte katliamlara ve suikastlara maruz kalması karşısında birlikten ve dayanışmadan başka bir çare bulunmamaktadır.

Kerkük’te gerçekleştirilen bu saldırıyı sadece Federal Kürdistan temsilcilerine karşı değil, aynı zamanda Kürtlerin ortak kazanımlarına karşı bir saldırı olarak görüyoruz. Barış ve Demokrasi Partisi ve halkımız bu saldırılarda hayatını kaybedenleri kendi şehitleri olarak kabul edeceğini bilmenizi ister, kederde de mutlulukta da her zaman yanınızda olduğumuzu bu vesileyle tekrar ifade etmek isteriz. Hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına ve yoldaşlarına sabır dileriz” denildi.

Kaynak: bestanuce.org 17 Ocak 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder