31 Ocak 2013 Perşembe

Roboskili Aileler Yapacakları Eylemi Erteledi

roboski
Uludere ilçesi Roboski köyünde savaş uçakları ile katledilen 34 sivil yurttaşın aileleri, yarın AKP Genel Merkezi önünde yapacakları protesto eylemini erteledi. 

Şırnak’ın Uludere ilçesi Roboski köyünde savaş uçakları ile katledilen 34 sivil yurttaşın aileleri, yarın AKP Genel Merkezi önünde yapacakları protesto eylemini erteleme kararı aldı. 

Konuya ilişkin DİHA’ya konuşan BDP PM üyesi Ferhat Encü, sürecin hassaslığı nedeniyle eylemi erteleme kararı aldıklarını söyledi. 

Encü, “Biz temkinli bir heyet olarak birkaç öğrenciden oluşan bir grup olarak eylemimizi yapacaktık. Fakat yaşanan süreçte herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için erteleme kararı aldık” dedi.

Encü, aldıkları bursa ilişkin ise şu bilgileri verdi: “Bağımsız işadamları adına bir kişi Roboskili aileler ile görüştü. Bağımsız işadamlarının 40 çocuğa burs vermek istediğini belirtti. Kendilerini bağımsız işadamları olarak tanıttılar. 

Daha sonra 22 Kasım günü AKP grup toplantısına gittim. Onların Roboski karşısındaki tutumlarını eleştirdik. Onlar da bize AKP tarafından burs verildiğini söylediler. 40 kişiye burs verdiğini söyledi. Biz de tepki gösterdik. Bu bursları kabul etmiyoruz. Bize sus payı veriyorsunuz, dedik. Bizler AKP’nin bu tutumuna karşı eylem gerçekleştirme kararı aldık” dedi.

Kaynak: ozgur-gundem.com – 30 Ocak 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder