17 Ocak 2013 Perşembe

Barzani’nin Politikaları “Herşey Bağımsız Kürdistan İçin”

barzani-9
Fransız L’Express dergisinin son sayısında yer alan raporda; “Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’nin yürüttüğü siyaset ve liderliği Kürdistan’ın ekonomik ve siyasi gelişimini sağladı ve her dönemden daha fazla bağımsız Kürdistan’ı görebilecekleri umudunu arttırdı” denildi. 

Dengê Azad com´un aktardığına göre, “Fransız L’Express dergisinin 3210. sayısında “Irak Kürdistanı: Özür ve Fırsat Zemini” başlıklı bir rapor yayınladı. Kürdistan’ın ekonomik ve siyasal gelişiminden söz edilen raporda yaşanan gelişimde Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’nin rolünün önemine vurgu yapıldı.

Irak Kürdistan”ının Ortadoğu ve dünyanın en huzursuz bölgesinde olduğu belirtilen raporda; “Ancak Irak Kürdistanı kendi barış ve huzurunu koruyabiliyor ve tüm vatandaşları için huzur ve fırsat alanları sağlıyor. Kürdistan’ı oluşturan diğer bileşenler ve yabancı sermayedarlar da Kürdistan’ın ilerleyen ve gelişen ekonomisini dikkatle takip ediyorlar” denildi.

Kürdistan Bölgesi başkenti Hewlêr’in Kürdistan’ın tarihi kentlerinden biri olduğu belirtilen raporda; “kent yaşamı, kültür, ekonomik ve siyasi alanlarda da Kürdistan’ın zengin bir kültüre sahip olan kentlerinden biri olan Hewlêr’in geleceği oldukça parlak” ifadeleri kullanıldı.

Kürdistan’ın yönetim durumunun da ele alındığı raporda şu görüşlere yer verildi; “Son 20 yıl içinde Kürdistan’ın yönetimi yasaların egemenliğini koruyacak şekilde oluşturuldu. Kürdistan Bölgesi, Bağdat’taki kaos ortamında, yasalara saygı çerçevesinde ekonomi ve yönetim alanlarında büyük adımlar attı. Yabancı şirketlerin büyük bir çoğunluğu çekinmeden yatırım yapmak amacıyla Bağdat’ı değil Hewlêr’i tercih ediyor.”

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’nin liderliğine de değinilen raporda; “Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’nin yürüttüğü politikalar ve Kürdistan Bölge Hükümetinin projeleri, ekonominin gelişmesi ve güçlenmesi için çok yönlü stratejiler izlediler. Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’nin liderliği, geçmişte yaşanan acı olayların unutulmaması ve bu tarz olayların bir daha Kürdistan halklarına yaşatılmaması için etkin bir role sahip olduğu gibi her geçen gün bağımsız Kürdistan hayallerinin halk arasında canlı tutulmasını sağlıyor” ifadeleri kullanıldı. “

RO/Ömer Kaçar

 Kaynak: rizgari.com 17 Ocak 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder