25 Mart 2013 Pazartesi

AKP Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı Önünde Patlama!

kerkukte_bomba_yuklu_aracla_saldiri_12_olu_h109178
Adalet Bakanlığı ve AKP Genel Merkezi önünde patlama meydana geldi. Adalet Bakanlığı önünde meydana gelen patlamada, 2 yurttaş yaralandı. 

Ankara Kızılay’da bulunan Adalet Bakanlığı’nın önünde patlama meydana geldi. Adalet Bakanlığı’nın bahçesine atılan ses bombasının patlaması sonrası olay yerine giden polisler yoğun önlem aldı. Patlama nedeniyle 2 yurttaşın hafif yaralandığı belirtildi. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı. Patlama nedeniyle olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Patlama sonrası 2 kişinin “şüpheli” oldukları iddiasıyla polis tarafından gözaltını alındıkları belirtildi.

Adalet Bakanlığı önündeki patlama ile aynı saatlerde AKP Genel Merkezi önünde de patlama meydana geldi.
Patlamaların ses bombalarından kaynaklandığı belirtilirken, AKP Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı önünde polis tarafından yoğun önlemler alındı. Polisin incelemeleri sürüyor.

 ADALET BAKANI’NDAN AÇIKLAMA

Saldırıyla ilgili Adalet Bakanı Sadullah Ergin’den bir açıklama geldi. Bakanlığa yönelik saldırıda parça tesirli el bombası kullanıldığını söyleyen Ergin, şunları söyledi:

“Adalet Bakanlığı’nın Milli Müdafa Caddesi girişindeki otoparklar bölgesine 2 adet el bombası atıldı. Bir personelimizin eşi yaralandı ve hastanede yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi.

Şiddet aciz ve korkakların sığındığı bir yöntem. Düşünceleriyle millet içerisinde yer edemeyenler, bu tür şiddet eylemleriyle gündeme gelmeye çalışmaktadır.

Ancak hükümetimiz şiddeti bitirme kararlılığını sürdürecektir. Bu tür saldırılar bizi alıkoyamaz. Çözüm süreci içerisinde bu tür saldırılarla karşılaşabileceğimizi tahmin ediyorduk. Hiçbir provakasyon bizi yolumuzdan döndüremeyecek.”

Ergin, AKP Genel Merkezi’ne yapılan saldırıya ilişkin ise Genel merkezimize muhtemelen bir lav silahı ile mühimmat atımı yapılmıştır, bir miktar maddi hasar söz konusu, onun dışında bir sıkıntı yok” bilgisini verdi.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Resmi ziyaret için Danimarka’da bulunan Başbakan Erdoğan da İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i telefonla arayarak bilgi aldı.

Edinilen bilgiye göre Erdoğan, saldırıyla ilgili bilgi akışının kesilmemesini istedi.

Kaynak: yuksekovahaber.com 20 Mart 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder