18 Mart 2013 Pazartesi

BARZANİ’den Bağdat’a Suçlama

BARRR
Irak’ta merkezi hükümet ile Kürt yönetimi artasındaki gerilim doruğa tırmanıyor. Her geçen gün güçlendiği imajını sergileyen ve Bağdat ile söylemini giderek sertleştiren Kürdistan Bölge Yönetimi Lideri Mesud Barzani meydan okudu. 

Barzani, Bağdat’ı Kürtlere ayrımcılık yapmakla suçladı ve Irak’ın Suriye benzeri bir krizle karşı karşıya olduğunu iddia etti. Barzani, 1988’de 5 bin Kürt’ün yaşamını yitirdiği Halepçe katliamının 25. yıldönümünde Bağdat’a sert bir mesaj gönderdi.

 Bağdat’ı, Kürtlere karşı ayrımcılık yapmakla suçlayan Barzani, “Maalesef Irak, Suriye’dekine benzer bir krizle karşı karşıya”  dedi. Barzani, “Her ne kadar eksik yönleri olsa da iyi bir anayasa. Şu an Irak’ta yaşadığımız krizin ana sebebi de işte bu anayasaya uyulmamasıdır” iddiasında bulundu. “Irak kurulurken Kürtler öncü rol oynadı” diyen Barzani, “Tüm bu fedakarlıklardan sonra kendimizi yönetmememiz, ülkemizde özgürce yaşamamamız istenemez” şeklinde konuştu.

 Bakanlığa Saldırı 22 Ölü

Irak Adalet Bakanlığı’na düzenlenen saldırılarda, aralarında dört saldırganın da bulunduğu toplam 22 kişi öldü, 53 kişi de yaralandı. Adalet Bakanlığı binasına eş zamanlı düzenlenen dört bombalı saldırıda, beline patlayıcı kuşak geçirmiş bir intihar eylemcisiyle park halindeki bir bomba yüklü bir aracın kullanıldığının tespit edildiği belirtildi. Patlamalardan sonra bakanlığa baskın düzenleyen silahlı kişilerle, güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalar üzerine Dışişleri Bakanlığı’nın da tahliye edildiği ifade edildi.

Kaynak: yenicaggazetesi.com.tr 16 Mart 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder