25 Mart 2013 Pazartesi

Barzani Sorun Sınır Sorunudur

barzanii
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, ”Bağdat ile olan sorunlarının idari olduğunu söyleyen doğru söylemiyor. Sorun sınır sorunudur, bir milletin hakları sorunudur, ortaklık sorunudur” dedi.

Erbil Valiliği tarafından Şanedar Parkı’nda düzenlenen etkinliğine katılan IKBY Başkanı Barzani, halkın Nevruz Bayramı’nı kutladı. Barzani burada yaptığı konuşmada, Bağdat ile diyaloğa hazır olduklarını söyledi.

”Bağdat ile olan sorunlarının idari olduğunu söyleyen doğru söylemiyor” ifadesini kullanan Barzani, şöyle devam etti:

”Sorun sınır sorunudur, bir milletin hakları sorunudur, ortaklık sorunudur. Bağdat’taki kardeşlerimize soruyoruz: Irak’ta biz eşit ortak mıyız değil miyiz? Bunun cevabını versinler. Bağdat ile diyalog ve ittifaka hazırız ancak size söylüyorum: Her türlü gelişmelere de hazırız. Her türlü duruma göre hazırlığımızı yapmışız. İster iyi ister kötü her türlü duruma karşı hazırız. Biz sadece Allah’a ve milletimize sırtımızı dayamışız. Allah’a ve milletimize güveniyoruz.”

Konuşmasının ardından Barzani, baharın gelişini müjdeleyen nevruz ateşini yaktı. Mesut Barzani’nin platformdaki ateşi yakmasının ardından havai fişek gösterisi başladı. Yaklaşık 15 dakika süren gösteriyi çok sayıda Erbilli coşkuyla izledi.

Park alanının darlığı nedeniyle zaman zaman izdihamın yaşandığı programda, sanatçı Adnan Kerim de konser verdi.

Kaynak: AA 21 Mart 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder