18 Mart 2013 Pazartesi

Kurdistan ve Türkiye’de Newroz Coşkusu

newroz2
Kürdistanlılar ve dostları Türkiye’nin İstanbul, Kuzey Kurdistan’ın van vb kentlerinde Newroz’u büyük bir coşkuyla kutladı. 16 merkezde Newroz ateşi yükselten Kurdistanlılar, ‘barış’ ve ‘statü’ dedi.Van kalesi eteklerindeki tarihi Newroz sona erdi

 Van Kalesi etekleri tarihi 2013 Newrozu’na tanıklık etti. “Öcalan’a özgürlük Kürtlere statü” sloganıyla gerçekleştirilen kutlamaya Van merkez ile 11 ilçenin yanı sıra, Bitlis, Muş, Ağrı, Kars, Ardahan, Erzurum, Iğdır, Hakkari merkez ve ilçelerden de yoğun bir katılım oldu.

BEKİR KAYA MESAJIYLA NEWROZ COŞKUSUNA ORTAK OLDU

Kutlamada PKK lideri Abdullah Öcalan’ın sesinden Newroz mesajı dinletildi. Cezaevleri başta olmak üzere birçok yerde gelen mesajlar okunduğu kutlamaya tutuklu bulunan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya da mesaj gönderdi. Mesajda Van halkının mücadelesini yükseltme çağrısı yapıldı.

TUĞLUK: BU ALANLARDA OLMAK STATÜMÜZÜ İSTİYORUZ DEMEKTİR

 DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, “İşte Kürt halkı yine alanlardayız. Bizler bugün burada özgürlüğü haykırıyoruz. Bugün Kürdistan’a statü Sayın Öcalan’a özgürlük diyoruz” dedi. Tarihi günlerden geçtiklerini de dile getiren Tuğluk, “Bizler Kürt halkı olarak tarihi anlardan geçiyoruz. İşte 2013 Newroz tarihi bir Newroz’dur. Özgürlük yürüyüşümüzü yükselteceğimiz tarihi bir Newroz’dur” dedi.

KÜRT HALKI SAMİMİ PEKİ YA DEVLET?

 Kürt halkı olarak fazla bir şey istemediklerini dile getiren Tuğluk, şöyle devam etti: “Biz fazla bir şey istemedik. Allah bizi nasıl yarattıysa öyle yaşamak istedik. Kimliğimizle, dilimizle, onurumuzla yaşamak istedik. Dilimize kimliğimize saygı duyun dedik. Ama yok ille da kendinizi inkar edin dediler. Ve isyan ettik. İsyan ettiğimiz için katledildik. Bütün bunlara rağmen barış ve birlikte yaşam diyorsak, bunun kıymetini artık anlasınlar”.

Son olarak halka mücadele çağrısında bulunan Tuğluk, “Biz bu alanda Sayın Öcalan’ı özgür bir şekilde selamlayıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu. Miting, Aynur Doğan, SipanXelat ile CiwanHaco’nun müzik dinletisiyle devam etti.

CİWAN HACO: DÜNYA BURAYA BAKSIN NE İSTEDİĞİMİZİ GÖRECEKTİR

 Gün boyu yağan yağmura rağmen yüz binlerin katıldığı Newroz’da son olarak sahneye çıkan Ciwan Haco, barışın hemen tesis edilmesi gerektiğini belirterek, Kürt halkının hak ve özgürlüğüne kavuşması gerektiğini söyledi.  Newroz’un bitmesi ile birlikte kitle uzun süre alandan ayrılmayarak, davul-zurna eşliğinde halay çekti.

Kaynak: ANF 18 Mart 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder