25 Mart 2013 Pazartesi

‘Saldırı Çözüm İradesine Yapıldı’

muammer güler
İçişleri Bakanı Muammer Güler, AKP Genel Merkezi’ne ve Adalet Bakanlığı binasına saldırıda lav silahı ve bombaların kullanıldığını belirtti.

İçişleri Bakanı Muammer Güler ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Adalet Bakanlığı binası ile AKP Genel Merkezi’ne yönelik saldırılarla ilgili basın toplantısı düzenledi. 

Toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Güler, AKP Genel Merkezi’ne düzenlenen saldırıda lav silahı kullanıldığını belirterek, AKP Genel Merkezi’nin 7′nci katında bulunan toplantı salonunun dış cephesine saat 20.45 sıralarında lav silahıyla atılan bir patlayıcının isabet ettiği ve bu kattaki bazı camların kırılmasına neden olduğunu söyledi. Adalet Bakanlığı’na düzenlenen saldırıda ise, el bombası kullanıldığını ifade eden Bakan Güler, “Saat 21.00 sıralarında Adalet Bakanlığı’nın arka kısmındaki otoparka 2 adet el bombası atılmış olayda 1 vatandaşımız ayağından hafif yaralanmış ve tedavisinin sonucunda taburcu edilmiştir. Söz konusu patlamalarla ilgili olarak olayın vukuundan itibaren güvenlik birimlerimiz çok yönlü bir araştırmayı sürdürmektedirler” dedi.

Teknik ve fiziki takipler sonucu lav silahının ateşleme bölümünün bulunduğunu kaydeden Güler, fail ya da failleri en kısa sürede yakalayacaklarını kaydetti.

Çelik: Tahrik edici üslup gündemden çıkmalıdır

AKP Genel Başkan Yardımsı Hüseyin Çelik ise, atılan lav silahlarının AKP hükümetini kesinlikle millete hizmet yolunda gitmekten caydıramayacağını belirterek, saldırının aslında demokrasiye, çözüm idaresine yapılan bir saldırı olduğunu söyledi. “Geçmişte Ergenekoncuların yaptıklarını şu anda başka örgütler üstlenmiş durumdadır” diyen Çelik, “Bugün Sayın Kılıçdaroğlu’nun söylediklerini hepimiz duyduk, Sayın Bahçeli’nin sözleri malumunuzdur. Böyle bir dönemde birileri bu üsluptan destek alıyor. Bu tahrik edici üslup Türkiye’nin gündeminden çıkmalıdır” dedi.

Kaynak: DİHA 20 Mart 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder