13 Mart 2013 Çarşamba

Roboskili Ailelerin Adalet Arayışı 57. Haftasında Sürdü

roboski-katledilenler
Roboskili ailelerin, devletin yaşamlarda katliamları normalleştirme çabalarına karşı adalet arayışı devam ediyor. Adalet arayışı eylemi Roboski köyünde gerçekleştirildi. 

“Biz Roboskili aileler, katliamlar kaderimiz değildir diyoruz. Adaletin sağlanmadığı 57. haftada adalet arayışımız devam ediyor” eyleminde bu haftaki açıklamayı Veli Encü yaptı. 

Veli Encü, Roboski katliamının üzerinden 57 hafta geçmesine rağmen ne hükümet cephesinden, ne de yargı cephesinden hala bir ses çıkmadığına dikkat çekti.
Encü, hükümetin katliamı aydınlatmak için hiç de acele etmediği gibi, Roboski’de yaşanan katliam aydınlatılsın, açığa çıkarılsın, failleri yargılansın diyen aylınlar, gazeteciler ve Roboski köylülerinin cezalandırıldığını belirtti.

Roboski katliamını yazan gazetecilerin cezalandırıldığını vurgulayan Encü şöyle konuştu: “Şair Abdurrahman Adıyan ile başlayan, Milliyet gazetesi sınırda katliama ilişkin köylülerle yaptığı röportaj yüzünden köylülerin 8 bin TL ile cezalandırılmasıyla devam eden,  en son Silvan Mücadele gazetesinde Roboski Katliamı üzerine yazı yazan Ferhat Parlak’a TCK’nin 302. maddesi, yani devletin birliği ve ülkenin bütünlüğünü bozmak suçundan dava açıldı.

Bununla da yetinilmeyerek, başından itibaren sürekli Roboski halkını telkinleriyle rahatsız eden Gülyazı Tugay Komutanlığı, katliamın yıldönümüne katılan koruculardan savunma istedi. Biz Roboskili aileler olarak daha önce de söyledik, şimdi yine belirtiyoruz. Roboski katliamının faillerini ortaya çıkarmak isteyen ve başka da bir amacı olmayan bizleri sürekli taciz etmek yerine, devlet bir an önce katliam sorumlularını yargı önüne çıkarmak için çaba sarfetmelidir.

Başbakanının en son yargıya çıkışarak, ‘artık asker ile uğraşmayın. Terörle mücadelede tavır askerlerin şevkini kıyor’ demesinden biz Roboskili aileler olarak ne anlamalıyız? 1 seneyi geçkin bir zamandır mahkeme aşamasına gelemeyen katliam dosyası bu tavra bağlı olarak sümenaltı mı edilecek?”

Roboskili aileler olarak buna asla müsade etmeyeceklerini de sözlerine ekleyen Veli Encü, “Bunu bir kere daha ifade ediyoruz. Yaşadığımız katliam aydınlanıncaya kadar adalet nöbetimiz devam edecektir” diye konuştu.

Kaynak: ANF 31 Ocak 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder