13 Mart 2013 Çarşamba

DTK Heyeti Azadî Înisiyatifini Ziyaret Etti

azadi
Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ve Seydi Fırat’tan oluşan DTK heyeti, Kürdistan İslami (AZADÎ) İnisiyatifi’ni ziyaret etti.

“İkinci Kürt Açılımı” çerçevesinde İmralı, Kandil görüşmeleri ve genel olarak Kürtler arası birlik meselesini görüşmek için, Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ve Seydi Fırat’tan oluşan DTK heyeti, Kürdistan İslami (AZADÎ) İnisiyatifi’ni ziyaret etti.

Ziyarette, Azadi İnisiyatifi Koordinasyon Kurulu sözcüsü Adem Özcaner, kurul üyeleri Muhammed Dara Akar, Sıdkı Zilan, Dizdar Aytek, Adnan Fırat, Nurettin Bozkurt’un yanısıra Azadi İnisiyatifi Koordinasyon Kurulu üyesi çok sayıda kişi hazır bulundu.

Basına kapalı yapılan toplantıda, son süreçle ilgili bilgilendirme ve görüş teatisinde bulunulduğu bildirildi. Kürtlerin birlik içende olmasının önemine değinen taraflar, devlet ile Öcalan ve Kandil arasındaki görüşmelerde Kürtlerin ortak bir talep listesi etrafında görüş birliğine varmalarının önemine değinildiği öğrenildi.

DTK heyetinin diğer Kürdistani parti ve siyasi oluşumları da ziyaret ettiği, tüm keismlerle görüştükten sonra, mümkün olursa yuvarlak masa toplantılarının tertip edileceği de gelen bilgiler arasında.

Kaynak: haberdiyarbakir.com 08 Mart 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder