25 Mart 2013 Pazartesi

‘Kürt Hareketine Güveniyoruz’

bdp
BDP Yerel Yönetimler Toplantısı’nda BDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Demir Çelik, 21 Mart’la beraber yeni bir sürecin başladığını ifade ederek, “demokratik eşitlikçi bir anayasanın yapılması” gerektiğini belirtti.

BDP Yerel Yönetimler Toplantısı’nı Bağlar Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştiriyor. Toplantıya bölgenin tüm BDP’li belediye başkanlarının yanı sıra BDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Muş Milletvekili Demir Çelik de katıldı.

2 gün sürecek olan toplantı saygı duruşu ile başladı. Daha sonra toplantının açılış konuşmasını yapan Demir Çelik, demokratik siyaset sürecinin ön plana çıktığını, bu dönemde BDP’li vekiller ve belediye başkanları olarak üzerlerine düşen tüm görev ve sorumlulukları yerine getireceklerini ifade etti.

Kürt halkının verdiği mücadele sonucunda dünya halklarının da kurtuluşunda rol oynadığına işaret eden Çelik, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan gönderdiği mesajda, dünyada halkların geleceğini nasıl okumamız gerektiğini şimdiden belirliyor” diye konuştu.

‘AKP’ye değil Kürt hareketine güveniyoruz’ 

Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecridin başta Kürt halkı olmak üzere diğer halkları da kaosa sürüklediğini dile getiren Çelik, şu değerlendirmede bulundu: “Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış tecridin çözüm getirmeyeceğini söylüyoruz. Yine siyasi ve askeri operasyonlarla da bir sonuca varılmayacaktır. Bunu hep söylüyoruz. Yine Kürt hareketinin yenilmez olduğunu söyledik. Bu nedenle AKP iktidarı da bunu gördü ve süreci doğru okumaya mecbur kaldı. Çözüme bir nebzede olsa yanaşmış bir AKP hükümetinden söz edebiliriz.”

AKP hükümetinin hegemonik iktidarcı bir güç olduğunu belirten Çelik, AKP hükümetinin daha üç ay öncesine kadar da idamı ve BDP’li vekillerin dokunulmazlığının kalkması için gündem oluşturduğunu hatırlattı. Çelik, “Ancak Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan, Kürt hareketi ve Kürt halkı, AKP’yi adım attırmaya zorladı. Biz AKP’ye güvenmiyoruz. Kürt hareketine güveniyoruz” dedi.

21 Mart’tan itibaren yeni bir sürecin başladığını dile getiren Çelik, hükümetin atacağı olumlu adımın ardından geri çekilmenin de olacağının altını çizerek, buna karşılık demokratik eşitlikçi bir anayasanın olması gerektiğine belirtti.  Açılış konuşmasının ardından 2 gün sürecek toplantı basına kapalı olarak devam ediyor.

Kaynak: DİHA 25 Mart 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder