14 Mart 2013 Perşembe

Esirleri Alacak Heyet Hewler’de Basın Açıklaması Yaptı

esirler
PKK’nin bırakacağını açıkladığı 8 esir yarın bırakılacak. Esirleri alacak olan heyet, Hewler’de. BDP Hewler temsilcisi Coşkun, heyette Kürdistan Federe Yönetimi’nden de iki temsilcinin olacağını açıkladı.

PKK’nin bırakacağını açıkladığı esirleri almak üzere Hewler’e gelen heyet, BDP Hewler temsilcisi Cemal Coşkun ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Coşkun, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine KCK’nin iki yıla yakın bir süredir elinde esir tuttuğu askerleri bırakacağını açıkladığını hatırlattı. Bunun üzerine oluşturulan heyetin Hewler’e geldiğini söyleyen Coşkun, heyette yer alan İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in “sınırdışı yasağı” gerekçesiyle çıkışına izin verilmediğini, bunun üzerine Tuncel’in sorumlu bir tutum sergileyerek, asker aileleri ile birlikte Şırnak’ta kalmayı tercih ettiğini söyledi.

Kürdistan Federe Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani’nin esirlerin teslim alınmasında rol üstlenmek istediklerini söyleyen Coşkun, “Heyette, Kürdistan Federe Yönetimi’nden iki yetkili de heyette yer alacak” dedi.

Esirlerin bırakılmasının bir jest olarak algılanması gerektiğini belirten Coşkun, “Umarım barış ve demokrasi isteyen güçler bu jesti anlar, barış için atılacak adımları hızlandırır” diye konuştu.

Coşkun’un ardından Mehmet Ali Aydın, Kürtçe açıklama yaptı. Aydın, bir soru üzerine heyetlerin serbest bırakılmasının sürece katkısı açısından önemli olduğunu belirtti.

Heyette, BDP Milletvekilleri Adil Kurt ve Hüsamettin Zenderlioğlu, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, İHD Şube Başkanı Raci Bilici, Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ve Mazlum-Der Şube Başkanı Selahattin Bostan yer alıyor.

HPG’nin serbest bırakacağı kamu görevlileri ve askerlerin isimleri şöyle; Kaymakam adayı Kenen Erenoğlu, Astsubay Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Zihni Koç, Uzman Çavuş Kemal Ekinci, erler Hadi Gizli, Ramazan Başaran, Reşat Çeçan ve polis memuru Nadir Özgen.  

Kaynak: ANF 13 Mart 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder