14 Mart 2013 Perşembe

İHD İhlallerin Gündemden Düşmediği Şırnak’ta Şube Kuruyor

ihd_5_0
İnsan Hakları Derneği (İHD) hak ihlallerinin yoğun yaşandığı bölgelerin başında gelen Şırnak’ta şube açıyor.

Şubenin kuruluş çalışmalarını başlatan İHD Genel Merkezi, Şırnak’taki bazı kurum ve şahsiyetlerle ilk toplantısını gerçekleştirerek, kurucular kurulunu belirledi.

Türkiye genelinde insan hakları alanında aktif çalışmalarıyla tanınan İHD, son gerçekleştirdiği Genel Merkez Olağan Genel Kurulu’nda alınan karar doğrultusunda Şırnak’ta şube kurma çalışmalarına başladı. Hak ihlallerinin yoğun yaşandığı bölgelerin başında gelen Şırnak’ta uzun zamandır şube faaliyetleri yürüten ancak, bugüne kadar bu istemini gerçekleştiremeyen İHD, geçtiğimiz günlerde Şırnak’ta bulanan bazı kurum, kuruluş ve şahsiyetlerle toplantı gerçekleştirerek, kuruluş çalışmasının ilk adımını attı.

İHD Genel Başkan Yardımcısı Serdar Çelebi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Şevket Akdemir, Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ve Şube Yöneticisi Av. Gamze Yalçın öncülüğünde bir komisyonla faaliyetlerini yürüten İHD, şubenin kuruluşunda yer alacak kurucu üyelerin oluşturulması için bir toplantı gerçekleştirdi. Şırnak’ta yapılan toplantıya kuruluş faaliyeti yürüten komisyonun yanı sıra, Şırnak’ta bulunan bazı kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda İHD yöneticileri kuruluş amaçlarını ve çalışmalara dair bilgilendirmede bulunarak, Şırnak’da İHD şubesinin varlığının önemine vurgu yaptılar. Toplantı katılımcıları ise, İHD’nin böylesi bir çalışmayı yürütmesinin büyük öneme sahip olduğunu dile getirerek, yapılacak olan kuruluş çalışmalarına sonuna kadar destek olacaklarını belirttiler. Toplantı sonunda şubenin kurucular kurulunda yer almak isteyenlerin önerileri alındı ve oluşturulan liste İHD Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) sunuldu. İHD MYK, önerilen kişileri onaylaması halinde önümüzdeki günlerde şubenin kurulması amacıyla ilgili makamlara kuruluş başvurusu gerçekleştirilecek.

Şırnak’ta şube açılmasına yönelik kuruluş çalışmaları hakkında bilgi veren İHD Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Şevket Akdemir, Şırnak’ta böylesi bir çalışmanın yürütülmesinin önemli olduğunu dile getirdi. Gerçekleştirdikleri son Genel Kurul’da Şırnak’ta şube açılmasına karar verildiğini ifade eden Akdemir, “Bu karar doğrultusunda biz de çalışmalarımıza başladık. Daha önce bazı görüşmeler gerçekleştirmiştik. Son olarak da Genel Başkan Yardımcımız Serdar Çelebi başkanlığında içerisinde bizler ve Diyarbakır Şubemizden yöneticilerin bulunduğu bir komisyonla Şırnak’a giderek, geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdik. Orada toplantıya katılanlardan öneriler aldık ve bu önerileri Genel Merkezimize sunduk. MYK’da tartışıldıktan sonra gelecek karar doğrultusunda şubemizin açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

Şırnak’ta şubenin açılmasıyla birlikte o bölgede yaşanan hak ihlallerine daha yakın ve doğrudan müdahale edebileceklerine dikkat çeken Akdemir, şunları söyledi: “Yıllarca bu bölgemizde ciddi hak ihlalleri yaşanmıştır. Her ne kadar İHD’nin yakın şubeleri ve Genel Merkez yöneticileri bu ihlalleri tespit amaçlı çalışmalar yürütmüşse de belli bir boşluk hissediliyordu. Şimdi amacımız bu boşluğu doldurmak. Burada yaşanacak ihlallere daha doğrudan müdahil olmak. Sağ olsun Şırnaklılar da bu konuda yoğun istek içerisinde. Şube çalışmalarına büyük destek sunuyorlar. Bu şekilde gitmesi halinde en kısa sürede şubemizin açılışını gerçekleştirmeyi umuyoruz.”

Kaynak: firatnews.biz 12 Mart 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder