13 Mart 2013 Çarşamba

Rojava İçin Yardımlar Toplanmaya Devam Ediyor

rojava
Şırnak’ın Cizre, Manisa’nın Salihli ilçeleri ve Van’da Rojava halkı ile dayanışma amacıyla başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde çalışmalar devam ediyor.

CİZRE: Şırnak’ın Cizre ilçesinde Rojava halkı için başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde, yurttaşlardan büyük destek gördü. Yurttaşlar un, pirinç, şeker, makarna, salça, yağ, çocuk bezi, ve kuru gıdaları toplayarak, yardımda bulundu. Birçok noktada toplanan yardımlar kayıt altına alınarak, Cizre Belediyesi’ne ait depoda bir araya getirildi. Toplanan yardımlar Rojava’daki halka ulaştırılacak.

MANİSA: BDP Salihli İlçe Örgütü tarafında Rojava’ya yapılacak yardım için kampanya başlatıldı. BDP Salihli İlçe Başkanı Adnan Turan, ”Biz Salihli halkı olarak Rojava’da gelişen oluşumu selamlıyoruz. Rojava’da yeşeren yeni filizlenmeyi güçlendirmek için Salihli halkı olarak destek vermek amacı ile önümüze bir hedef koyduk. Rojava’ya yardım olarak 500 torba un göndermeyi hedefledik ve bu hedefimizi gerçekleştireceğiz. Bu nedenle bizim Salihli halkından beklenti ve dileğimiz bizlere yardımcı olmalarıdır. Yardımlar 3 noktada toplanacaktır. Birinci nokta Yılmaz kasabası, ikinci nokta Sart kasabası, üçüncü nokta Gafar Okan Mahallesi’dir. Yardımda bulunmak isteyen arkadaşlarımız 3 noktada bulunan temsilci arkadaşlarımız ile irtibata geçebilir” dedi.

VAN: Van’da bulunan kadın kurumları tarafından Rojava halkı için başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Sanat Sokağı’nda açılan kermesin 3. gününü Bostaniçili kadınlar devraldı. “Emekçi kadınlar emekleriyle Suriye halkının yanında” sloganı ile açılan kermese Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ile çok sayıda Bostaniçili kadın katıldı. Kadınlar sabahın erken saatlerinde evlerinde hazırladıkları çeşit çeşit yiyecekleri kermeste sergiledi. Çalınan müzik eşliğinde kermese gelen ziyaretçilere ikramda bulunan kadınlar, toplanan parayı Rojava halkına gönderecek.

Kaynak: ozgur-gundem 03 Mart 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder