18 Mart 2013 Pazartesi

Demirtaş: ‘Newroz Yeni Bir Sürecin Müjdecisi’

selahattin-demirtas3
Demirtaş: Biz yıllardır diyalog yolu ile çözüm diyoruz.

Yüzbinlerin buluştuğu İstanbul Zeytinburnu’daki Kazlıçeşme Meydanı’nda düzenlenen Newroz kutlamasına katılan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, “HEP’ten bugüne kadar yaptığımız bütün konuşmalarda Kürt sorunu konuşularak müzakere ile çözülür dedik. Bu talebimizde ısrarcı olduk. Sizler bunun için binlerce defa miting yaptınız, görkemli direnişlerle bu yöntemi esas kılmak için çok uğraştınız. 

Ve biz verdiğimiz bu mesajlarla meseleyi bugünlere getirmek istiyorduk. Türk, Kürt gençleri bu sorunun çözümü için ölmesin diye uğraşıp durduk. Geldiğimiz nokta bu bedellerin bir sonucudur” diyerek örgütlü yapıya, halkın fedakar duruşuna güvendikleri, AKP’ye bakarak heyecan duymadıklarını kaydetti. Rojava devrimini selamlayan Demirtaş, “İktidar sizin güçlü duruşunuzla ancak yol alabilir. Barış rehavet demek değildir” dedi.

Açılış konuşmasının ardından XemgînBîrhat sahne alarak şarkılarını söyledi. Grup Emeğe Ezgi’nin seslendirdiği “Diren ha Diyarbakır” şarkısına binler eşlik etti. Alanda sık sık “Direnen Kürdistan halkına selam olsun”, “Öcalan’a özgürlük” sloganı yükseldi.

 ÖNDER: YENİ SÜREÇ TÜM HALKARIN, EMEKÇİLERİN ESERİDİR.  

Alanda toplanan yüzbinleri Kürtçe ve Türkçe selamlayan BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “Size Sayın Öcalan’ın selamlarını getirdim, selamlar olsun” dedi. Yeni bir sürecin başladığını ifade eden Önder, “Bu başta Kürt halkı olmak üzere Lazların, Çerkeslerin tüm halkların, emekçilerin eseridir. Barışınız kutlu olsun” diye konuştu.  Önder, konuşmasını “Bijîbiratiyagelan, yaşasın halkların kardeşliği” diyerek bitirdi.

 TUNCEL: MİLYONLARIN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ İÇİN ALANLARDAYIZ

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de, milyonların özgürlük mücadelesini yükseltmek amacıyla sokaklarda olduğunu ifade ederek, “Milyonlarca devrimci Türkiyeli sokaklarda, hepsinin Newroz’unu kutluyoruz” dedi. Önümüzdeki sürecin önemine vurgu yapan Tuncel, “Dışarıdan izleyeceğimiz değil tam da içinde olacağımız bir süreç. Bu süreç belki bizi barışa götürecek süreç. Çözüm ve barış sokaklarda, Newroz alanını doldurarak olur. Birlikte direneceğiz. Bugünü yaratanlara, Mazlum Doğan’dan Hacı Zengin’e şehitlerin önünde saygıyla eğiliyoruz. Mücadeleniz amacına ulaştı, mücadeleniz bizim mücadelemizdir. An azadî an azadî, çünkü bundan başka seçenek yok” diye konuştu.

Kaynak: ANF 18 Mart 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder