14 Mart 2013 Perşembe

BDP’den STK Temsilcileriyle ‘Süreç’ Toplantısı

selahattin-demirtas-gulten-kisanak
BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak’ın başkanlığında, Ankara’daki STK’lerin temsilcileriyle son sürece ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

BDP’liler, oluşturacakları yol haritalarında STK’lerin görüş ve önerilerinden faydalanacaklarını belirtilirken, STK temsilcileri ise, BDP gibi AKP’nin de STK’leri bilgilendirmesi gerektiğini söyledi.

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, BDPEş Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu veBDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile yapılan görüşme ve son sürece ilişkin yaşananlara dair Ankara’daki STK’lerle dün akşam saatlerinde bilgilendirme toplantısı düzenledi. 

Eğitim Sen Genel Merkezi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, BDP heyetinin yanı sıra İHD, SES, Eğitim Sen, Devrimci 78′liler Federasyonu, Halkevleri, Başkent Kadın Platformu, Kadın Dayanışma Vakfı, İHOP, TİHV, KESK, PSAKD, TBM, KURD-DER, Mülkiyeliler Birliği, Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği, Uçan Süpürge, ÇGD, 78′liler Girişimi, TTB, DİSK, BES, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı, Haber Sen ve Partizan’ın da bulunduğu çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

‘Türkiye’nin demokratikleşme sürecidir’ 

BDP Genel Merkezi’nin organize ettiği bilgilendirme toplantısında, çözüm sürecine ilişkin STK’lerin görüş ve önerileri alındı. Toplantıda konuşan STK temsilcileri, BDP’nin kendilerini bilgilendirmesini kıymetli bulduklarını aktararak, süreci takip ettiklerini belirtti. STK temsilcileri,AKP’nin de bu süreci BDP’nin kendilerini bilgilendirdiği gibi bilgilendirmesi gerektiğine belirterek, STK’lerin bu sürece katılması ve aktif rol alması gerektiğine işaret etti. STK temsilcileri, bu süreçte yer almak istediklerini belirterek, “Bu süreç aslında sadece Kürt sorununun çözümü değil, aynı zamanda Türkiye’nin demokratikleşme sürecidir. Zor bir süreç, bu yüzden STK’ler de aktif bir şekilde yerini almalıdır. Barış bir fırsattır, değerlendirilmelidir” dedi.

BDP heyeti ise, kendi yol haritalarını oluştururken STK’lerin görüş ve önerilerini dikkate alacaklarını belirterek, herkesin bu süreçte çözüm için rol alması gerektiğine işaret etti. BDP heyeti, ardından son sürece ilişkin bilgilendirme yaptı. Bilgilendirme toplantısı geç saatlere kadar sürdü.

 Kaynak: DİHA 14 Mart 2013


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder