25 Mart 2013 Pazartesi

Muhteşem Newroz Kutlaması

newroz
“Öcalan’a özgürlük Kürtlere statü” sloganıyla yaklaşık 2 milyon yurttaşın katıldığı tarihi Diyarbakır Newroz’unda PKK lideri Abdullah Öcalan’ın günlerdir beklenen mesajı büyük bir sessizlikle dinlendi.

Öcalan mesajında, “Silahlı direniş sürecinden, demokratik siyaset sürecine kapı açılıyor. Biz, onlarca yılımızı bu halk için feda ettik, büyük bedeller ödedik. Bu fedakarlıkların, bu mücadelelerin hiçbiri boşa gitmedi. 

Kürtler özbenliğini, aslını ve kimliğini yeniden kazandı. ‘Artık silahlar sussun, fikirler ve siyasetler konuşsun’ noktasına geldik. Yok sayan, inkar eden, dışlayan modernist paradigma yerle bir oldu. Akan kan Türküne, Kürdüne, Lazına, Çerkezine bakmadan insandan, bu coğrafyanın bağrından akıyor. Ben, bu çağrıma kulak veren milyonların şahitliğinde diyorum ki; artık yeni bir dönem başlıyor, silah değil, siyaset öne çıkıyor. Artık silahlı unsurlarımızın sınır ötesine çekilmesi aşamasına gelinmiştir” dedi.

“Öcalan’a özgürlük Kürtlere statü” sloganıyla yaklaşık 2 milyon yurttaşın katıldığı Diyarbakır’daki tarihi Newroz’da sabah 06.00′dan itibaren coşku devam ediyor. Karadenizli Niyazi Koyuncu’nun seslendirdiği birbirinden güzel Karadeniz türkülerinin ardından Newroz programı devam etti. Kimi yurttaşların oluşturulan barikatı aşarak sahneye çıkmak istemesi üzerine sahneden sık sık uyarılarda bulunuldu.

BDP ve DTK’liler sahneye davet edildi

DTK Eş Başkanları Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, BDP’li ve blok milletvekilleri Hasip Kaplan, Erol Dora, Pervin Buldan, Demir Çelik, Hüsamettin Zenderlioğlu, Esat Canan, İbrahim Binici, Adil Kurt, Ertuğrul Kürkçü, Nazmi Gür, Altan Tan, İdris Baluken, Mülkiye Birtane, Murat Bozlak, Sebahat Tuncel, Halil Aksoy, Özdal Üçer, Leyla Zana, Nursel Aydoğan, Ayla Akat Ata, Sırrı Sakık, Sırrı Süreyya Önder, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, BDP İl Eş Başkanları Zübeyde Zümrüt, M. Emin Yılmaz tek tek sahneye çağrıldı. Kitle BDP ve DTK’lileri tek tek alkışladı.

Sahnedeki dev ekrandan gösterilen Öcalan’ın fotoğrafları ve görüntülerinden oluşan sinevizyonun önünde PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Kürtçe mesajını BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Türkçe mesajını ise Sırrı Süreyya Önder okumak için isimleri anons edildi.

İlk olarak Kürtçe mesaj Pervin Buldan tarafından okundu. Yaklaşık 2 milyon kişi büyük bir dikkat ve sessizlikle Öcalan’ın mesajını dinledi. Buldan’ın ara verdiği noktalarda ise kitle hep bir ağızdan Öcalan lehine sloganlar attı. Mesajın sonunda sahneden zılgıt çekilirken kitle uzun uzun “Bijî Serok Apo” sloganları attı.

Daha sonra aynı mesajın Türkçesini BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder okudu. Önder halkı Kürtçe selamladıktan sonra, “Size Sayın Öcalan’ın selamlarını getirdik, Güneşi içinizi ısıtsın diye size Kürt halkının güneşinin selamını getirdik. Başta Amed halkına onların dostlarına bütün Türkiye halklarına, kadınlara, gençlere bütün mazlumlara, emek örgütlerine dostlarına selamlarını getirdik. Newroz’unuz kutlu olsun. Bu toplumda tam bir demokrasiyi onurlu bir barışı yeşertecek bir mektup kaleme aldı. Sizinle bütün Türkiye ve dünyayla bu mektubu paylaşacağım” dedi. Kitle hep bir ağızdan “Bijî Serok Apo” sloganı attı.

Kaynak:Özgürgundem 21 Mart 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder