14 Mart 2013 Perşembe

BDP: Qamişlo Katliamına Karşı Bütün Dünya Sessiz Kaldı

bdp
BDP Genel Merkezi, 12 Mart Qamişlo katliamının yıl dönümüne ilişkin yayınladığı açıklamada, Mart ayının Kürtler, ezilenler ve sosyalistler için katliamlar ayı olduğu belirtildi.

Bu katliamlardan birinin de 12 Mart 2004 tarihinde Kürtlere karşı Rojava’nın Qamışlo kentinde gerçekleştirildiği belirtildi.

Qamışlo katliamına karşı bütün dünyanın sessiz kaldığına da dikkat çeken BDP; “Bu katliam önceden tezgahlanmış bir senaryonun hayata geçirilmesidir. Katliamı sıradan bir adli vaka olarak gösteren faşist Baasçı zihniyetin tek bir amacı vardı. Bu da; kimliği, onuru ve statüsü için mücadele eden ve demokratik haklarını talep eden Kürtlerin özgürlük arayışının bastırılmasıdır” dedi.

BDP Genel Merkezi, Qamışlo katliamının yıl dönümüne ilişkin yayınladığı açılamada bir futbol maçı sırasında çıkan olaylarda ilk gün 8 kişi yaşamını yitirdiğini hatırlattı. 12 Mart günü yaşamını yitirenler için düzenlenen cenaze törenine Baas güçlerinin saldırması sonucu kentin kana bulandığı da vurgulanan açılamada şunlar belirtildi: “Qamişlo katliamında toplam 29’u Kürt, 4’ü Arap ve 19’u polis-asker olmak üzere 52 kişi yaşamını yitirirken binlerce kişi de yaralandı.

Katliamın ardından gelişen serhildanlar da yaklaşık iki bin insan tutuklandı.

Bu katliamın bir futbol maçı ile patlak veren adli bir vaka olmadığını Kürtler ve dostları çok iyi biliyor. Bu katliam önceden tezgahlanmış bir senaryonun hayata geçirilmesidir. Katliamı sıradan bir adli vaka olarak gösteren faşist Baasçı zihniyetin tek bir amacı vardı. Bu da; kimliği, onuru ve statüsü için mücadele eden ve demokratik haklarını talep eden Kürtlerin özgürlük arayışının bastırılmasıdır.”

Bütün dünyanın 2004 yılında Qamışlo’da gerçekleştirilen katliama karşı sessiz kaldığı da belirtilen açıklamada,  “Esad ve rejimine tepki göstermedi, baskıcı Esad rejimiyle işbirliğine devam edildi.

Bugün Qamişlo’da durum çok farklıdır. Kürt halkı kendi ayakları üzerinde duruyor, kendi öz yönetimini kuruyor.

Qamişlo katliamı sadece Rojava’nın değil, tüm Kürtlerin ve dostlarının kalbinde bir yaradır. Acısı bizimle yaşayacak. Bir Qamişlo daha, asla olmayacak” dendi.

Kaynak: firatnews.biz 12 Mart 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder