14 Mart 2013 Perşembe

Gözler AKP Hükümetinin Atacağı Adımlarda

başbakan
PKK’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın çağrısına uyarak elindeki 8 esiri bırakmasının ardından gözler buna karşılık Türk hükümetinin atacağı adıma çevrildi.

Diyarbakır’ın Lice ve Bingöl’ün Genç ilçesi ile Şırnak, Van ve Muş’ta çeşitli tarihlerde HPG’lilerce alıkonulan Kaymakam adayı Kenen Erenoğlu, Astsubay Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Zihni Koç, Uzman Çavuş Kemal Ekinci, erler Hadi Gizli, Ramazan Başaran, Reşat Çeçan ve polis memuru Nadir Özgen aralarında BDP’li milletvekilleri, insan hakları kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu heyete dün teslim edilmişti. Serbest bırakılan esirler Türkiye’ye dönerken Kürt kamuoyunda şimdi AKP hükümetinin atacağı adımlar bekleniyor.

Kürt kamuoyunda en büyük beklenti Meclis Adalet Komisyonuna gönderilen 4. Yargı paketi. BDP tarafından birçok kez yetersiz olarak nitelendirilen paketin alt komisyona gönderileceği ve burada değişiklik önerileri değerlendirilerek yeniden komisyonda ele alınacağı bildiriliyor.

4. yargı paketi halihazırda KCK davalarından tutuklu hiçbir Kürt siyasetçisinin yargılanmalarına etki etmeyecek noktada. BDP 4. Yargı paketinde yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini açıklamış ve bu konuda çalışma başlatmıştı.

KCK davalarında halihazırda hayatları boyunca hiçbir şiddet olayına karışmamış Kürt siyasetçileri “silahlı örgüte üye ya da silahlı örgüt yöneticisi” olmakla yargılanıyor. Kamuoyunda “örgüt üyeliği” suçlamasına “şiddet” kriteri getirilmesi yönündeki beklenti henüz AKPli Bakanlar tarafından imzalayan yargı paketinin son halinde yer almış değil.

Kaynak: firatajans.com 14 Mart 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder