10 Ocak 2013 Perşembe

Peşmerge Bakanı Batı Kürdistan Sınırını Ziyaret Etti

peşmerge bakanı
Hiçbir şekilde Batı Kürdistan sınırının kapatılmadığını belirten Kürdistan Bölge Hükümeti Peşmerge Bakanı Şêx Cafer Şêx Mistefa ayrıca Batı Kürdistanlı mültecilere giden yardımların da engellenmediğini kaydetti. 

Kürdistan Bölge Hükümeti Peşmerge Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada Peşmerge Bakanı Şêx Cafer Şêx Mistefa ve beraberindeki heyetin dün Kürdistan Bölgesi ve Batı Kürdistan sınırını ziyaret ettikleri belirtilerek bölgenin durumu hakkında Peşmerge güçlerinden bilgi aldıkları kaydedildi.

Bakan Şêx Mistefa’nınh sınır bölgesinin durumu ile ilgili ayrıntılı bilgi aldığı ifade edilen açıklamada sınır ziyaretinin ardından 4, 8 ve 12. Peşmerge alaylarının ziyaret edildiği bildirildi.

Peşmerge Bakanı Şêx Cafer Şêx Mistefa burada yaptığı açıklamada hiçbir şekilde Batı Kürdistan sınırının kapatılmadığını belirterek Kürdistan Bölgesinin Batı Kürdistanlı mülteciler için yapılan yardımlara engellemediğini aksine Batı Kürdistanlıların sınır geçişlerini kayıklarla yaptıkları Habur nehrine bir köprü yapmayı planladığını ve resmi bir sınır kapısı açacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: dengeazad.com 10 Ocak 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder