2 Ocak 2013 Çarşamba

Qamişlo’da Kürt Gençlerden 3 Günlük Çalıştay!

Qamişlo-2
Batı Kürdistan’ın Qamişlo’da gençler bugünden başlamak üzere üç günlük etkinlikler serisi düzenleyecek. “Yüzbinlerin buluşması” adı altında gerçekleşecek çalıştayda gençler, savunma birliklerinin kurulması, Batı Kürdista’a uygulanan amborga gibi konularını tartışacak. 

Qamişlolu gençlerin etkinlik serisi bugün saat 13.00′te Entreye mahallesinde bulunan Salman Farisi camiisi önünde başlayacak. 

Toplantı, panel ve tartışma platformlarının yanı sıra kültürel etkinliklerin de düzenleneceği ve gece saatlerinde süreceği açıklanan çalıştaya ilişkin hazırlık komitesi şu çağrıyı yaptı:

“Batı Kürdistan halkımız tarihi bir süreç yaşıyor. Halkımız bir yandan meşru haklarını elde etme mücadelesi verirken, diğer yandan ambargo ve ablukaya karşı direniyor. 3 gün boyunca gece-gündüz demeden gençlerle son gelişmeleri masaya yatıracağız. Savunma birliklerimizin kurulması ve ablukanın kırılması konularında gençleri dinlemek istiyoruz.”

Her kesimden gençleri, etkinliklere davet eden hazırlık komitesi, üç günlük çalıştayın son gününde geniş katılımlı bir açıklamanın yapılacağını duyurdu.

Kaynak: ajansafirat.net 02 Ocak 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder