5 Ocak 2013 Cumartesi

Kürt Siyasetçiler Öcalan’la Görüştü

türk-akat
Hükümetin ‘Öcalan’la görüşmeler yapıyoruz’ şeklindeki açıklamalarından sonra dün Kürt siyasetçiler İmralı’ya gitti. DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk ile BDP Milletvekili Ayla Akat dün Öcalan’la görüştü.

DTK VE BDP HEYETİ İMRALI’YA GİTTİ

Kamuoyu yoğun şekilde Öcalan ile görüşme tartışmalarına odaklanırken, dün sürpriz bir gelişme yaşandı. DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk ile BDP Milletvekili Ayla Akat, dün sabah saat 08.00 sularında İmralı’ya giderek PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüştü.

AÇIKLAMA ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE

Nuçe TV’ye konuşan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş da Türk ile Ata’nın Öcalan’la görüştüğünü doğruladı. Görüşme ve içeriğine ilişkin detay vermeyen Demirtaş, konuyla ilgili açıklamaların ise önümüzdeki günlerde yapılacağını belirtti.

Kürt halkının “Öcalan’ın özgürlüğü ve müzakerelerin yeniden başlaması” için verdiği direniş sonuç verdi. BDP Milletvekili Ayla Akat, Amed Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün de arasında bulunduğu üç kişilik bir heyet, dün sabah saat 08.00 sularında Ataköy Marina’dan Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı’ya gitti. Üç kişilik heyet saat 15.00 sularında ise İstanbul’a döndü.

Açıklama önümüzdeki günlerde

Heyet görüşmelere ilişkin bir açıklama yapmazken, Nuçe TV’ye konuşan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Ahmet Türk ve Ayla Akat’ın İmralı’ya giderek Öcalan’la görüştüklerini, görüşmeyle ilgili açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağını söyledi. Demirtaş, görüşmenin olumlu geçtiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: ozgur-gundem.com 04 Ocak 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder