18 Kasım 2012 Pazar

17-18 kasımda milyonlar açlık grevine giriyor…

BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak’ın imzası ile yayınlanan genelgede, 17-18 Kasım günlerinde bütün illerde meydanlarda binlerce yurttaşın katılımı ile 48 saatlik açlık grevi eylemi yapılması çağrısı yapıldı.

BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak’ın imzası ile açlık grevlerine ilişkin genelge yayınlandı. Genelgede, AKP’nin tavrı nedeniyle ölüm riskinin arttığına işaret edilerek, “Ulusal ve uluslararası kamuoyunun duyarlılığına, halkımızın son derece görkemli ve fedakar sahiplenmesine karşın, talepler konusunda somut adım atılmadığı için henüz açlık grevlerinin sonlanması sağlanamamıştır. 

Söz konusu makul ve meşru talepler hususunda önümüzdeki günlerde mesafe kat edilmesi, halkımızın sahiplenme düzeyinin artmasına bağlıdır. Partililerimizden ve halkımızdan yoğun bir şekilde bize ulaşan ‘bizler de açlık grevlerine başlamak istiyoruz’ şeklindeki taleplerin karşılanması ve organize edilmesi konusunda da bir yaklaşımımız oluşmuştur” denildi.

48 saatlik açlık grevleri başlayacak

Genelgede, 17-18 Kasım günleri, “İçerdeki on binlere dışarıdaki on binlerden destek” sloganıyla 48 saatlik açlık grevi başlatma kararının alındığı belirtilirken, açlık grevlerinin Cumartesi günü saat: 10.00′da eşzamanlı olarak başlayacağı belirtildi. Genelgede meydanlarda kitlesel olarak yapılacak açlık grevlerinin binlerce yurttaşın katılımı ile yapılması gerektiğine işaret edilerek, her ilin kendi özgünlüğünü göz önünde alarak, açlık grevlerini başlatması istendi. Genelgede, açlık grevlerinin Pazar günü akşam saat: 16.00′da kitlesel basın açıklamaları ile sonlandırılacağı belirtildi.

Işık kapatma eylemleri ve yürüyüşler sürecek

Genelgede, “Çözüm İçin Bir Ses de Sen Çıkar” sloganıyla başlayan “ışık kapatma” eylemelerinin devam edeceğine vurgu yapılırken, her gün saat: 19.00′da ışık kapatma eylemi yapılırken yurttaşların sokaklara çıkarak, “itaatsizlik eylemine” yürüyüşle destek vermesi istendi. Genelgede ayrıca BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Cumartesi günü Van’da Pazar günü ise Muş’ta yapılacak mitinglere katılacağı belirtildi. Genelgede, cezaevlerine yapılan yürüyüşlerin ise devam etmesi istendi.

Kaynak: Özgür Gündem 15 Kasım 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder