18 Kasım 2012 Pazar

Kaya: Kıyameti koparırız!

Grevdeki 10 bin tutsak adına açıklama yapan Deniz Kaya, bir kez daha hükümeti uyardı. “Taleplerimiz sağa-sola çekiştirilemeyecek kadar somut ve nettir” diyen Kaya, “müdahale ederiz” diyen Erdoğan’ı da uyardı: “Tutsaklara en ufak bir müdahale olursa AKP devleti-hükümeti bunun altında kalır, kıyamet kopar.”

Müdahale olursa KIYAMET KOPAR!

Kaya, Başbakan Erdoğan’ın “şov yapıyorlar, şantaj yapıyorlar” açıklamasına sert tepki göstererek, “Taleplerimiz sağa-sola çekiştirilemeyecek kadar somut ve nettir. Taleplerimizin muhatabı olan AKP devleti-hükümeti, kamuoyu önünde ve amasız, fakatsız, ancaksız, bir biçimde taleplerimize yanıt vermeli ve yerine getirmelidir. Bunu yapmak yerine, bizleri tehdit etmek, direnişimizi karalamak, yok saymak, yalan atmak, idam tehdidi ile bizlerin geriye çekileceğini beklemek-sanmak, beyhude çabalar olmaktan da öteye, boş hayallerdir” dedi. Kaya, “En ufak bir saldırı ve müdahalede nelerin olabileceğini kamuoyuna söylemiş ve AKP hükümetinin bunun altında kalacağını, kıyameti koparacağımızı belirtmiştik” diye kaydetti.

Dünyaya seslendi

Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi, CPT, Uluslararası Af Örgütü ve tüm sorumlu yetkili çevrelere seslenen Kaya, “Bu insanlık utancını durdurun, bu çığlıklarımızı duyun; önderliğimiz 477 gündür ağır ve sistematik bir işkence ve tecrit altında, halkımıza her gün bombalar yağdırılıyor, cezaevlerinde arkadaşlarımız ölümle yüz yüze” diye kaydetti.

Kıyameti koparırız

Kaya, cezaevlerine gönderilen genelge ile asker ve polis yığınağı yapıldığına dikkat çekerek, “Bugün açlık grevimizin 64’üncü günü. 64 gündür zindanlarda bulunan arkadaşlarımız dirhem dirhem erimekte, arkadaşlarımız artık ölümün eşiğine gelmiş bulunmaktadırlar. Bizler özgürlük tutsakları olarak; en ufak bir saldırı ve müdahalede nelerin olabileceğini kamuoyuna söylemiş ve AKP hükümetinin bunun altında kalacağını, kıyameti koparacağımızı belirtmiştik” ifadelerini kullandı.

Bunu kabul etmeyiz

Talepler yerine getirilmeden “Parasını veren mahkemelerde isteyen istediği dili konuşacak” demenin bir saptırma olduğuna dikkat çeken Kaya, “Bu bir kandırmacadır. Bu, ‘Kürtçe konuşursan, para cezası keseriz’ demektir. Bu 12 Eylül, 12 Mart mantığı, anlayışı ve zihniyetidir. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

Zalimler kaybedecek

Kaya, açıklamasının devamında şunlara yer verdi: “Bu süreçte, herkesin; kadın, erkek demeden, genç ve yaşlı demeden, çocuk demeden halkımızın tüm bireylerinin ayağa kalkması ve bu faşist rejimi topraklarımızdan söküp atması ve özgürlüğümüzü kazanmamız artık an meselesidir. Tüm ailelerimizi ve halkımızı, cezaevi kapıları önünde kesintisiz nöbetler tutmaya, buraları bir serhildan yerine çevirmeye ve arkadaşlarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz. Zalimler ve komplocular kaybedecek, halklarımız kazanacak, Özgürlük kazanacak.”

Kaynak: ozgur-gundem.com 15 Kasım 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder