18 Kasım 2012 Pazar

Sınır hattında çatışma..

Rojava kürdistan’ın Riha’ya bağlı Sere Kanî (Ceylanpınar) sınır komşusu olan Serekaniye (Resuleyn) ilçesinde yoğun çatışmalar yaşandı. Perşembe sabaha karşı ordu birlikleriyle Hür Suriye Ordusu’na bağlı güçler arasında çatışma çıktı. Çok sayıda ölü ve yaralıdan bahsediliyor.

Çatışmalarda seken kurşunlardan birinin Türkiye tarafında Gazi Caddesi’nde arkadaşlarıyla yürüyen Ömer Vel’in (19) göğsüne, başka bir merminin de Banş mahallesinde Halime İnce’ye isabet ettiği belirtildi. 

 Devlet Hastanesi’ne getirilen yaralılardan Ömer Vel, ilk müdahalenin ardından Riha’ya sevk edildi. Çatışmalardan yaralanan veya kaçan çok sayıda kişi Türkiye’ye geçti. TSK ve polis güçleri sınır hatunda önlemlerini anındı. 

Okullarda eğitim ve öğretime ara verildi. Kaymakamlık tarafından yapılan anonslarda, özellikle sınıra yakın olan Mevlana ve M. Akif Ersoy mahallerinde yaşayan yurttaşların sınıra uzak olan bölgelere gitmeleri, imkanları olmayanların ise evlerinden çıkmamaları uyarılan yapıldı. Ürdün sınırı da hareketli Ürdün-Suriye sınırında da Ürdün ordusu ile ülkeye Suriye’den izinsiz giren kimliği belirsiz kişiler arasında çatışmalar meydana geldi. Ürdün’ün kuzeyinde Suriye’nin EşŞihab tepesi sınırındaki Et-Turra beldesine izinsiz giren, kimlikleri belirlenemeyen kişilerle Ürdün askerleri arasında çatışma çıktı. Ürdün onbinlerce sığınmacıya ev sahipliği yapıyor. Ürdün ve Türkiye’ye çok sayıda CIA ajanı gönderilmişti. Öte yandan 5. Bali Demokrasi Forumu’na katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ile görüştü. Ayaküstü görüşen ikilinin gündeminde Suriye’deki gelişmeler vardı. “Ayaküstü görüşme” olarak nitelendirilen bu sohbet iki liderin resmi programında yoktu. SEREKANİYE 

Kaynak: Özgür gündem 09 Kasım 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder