18 Kasım 2012 Pazar

Kürtlerin direnişi her yerde sürüyor , Kürtler Cudi’ye yürüdüler..

Şirnex’te 5 Kasım’da çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren 5 HPG’linin cenazesini almak için binlerce kişi dün çatışmanın yaşandığı Cudi Dağı’na çıktı ve evlatlarının cenazesini buldu.

Kürtlerin direnişi her yerde sürüyor. Dün sabah erken saatlerde binlerce kişi Cudi Dağı’na doğru yürüyüşe geçti.

 Kaniya Masiyan köyüne gelen binlerce kişiyi durduran askerler, sadece 40 kişinin geçişine izin verdi. Asker ve helikopterlerle ablukaya alınan halk geri adım atmadı ve Cudi Dağı’nda çocuklarının cenazelerini aldı. Alınan 5 HPG’linin cenazeleri aileleriyle birlikte Meletî’ye gönderildi.

Halk, evlatlarının  cenazelerini aldı

Şirnex’te (Şırnak) çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren 5 HPG’linin cenazesini almak için binlerce kişi dün çatışmanın yaşandığı Cudi Dağı’na çıktı. Cenazelerin bulunması için Cudi Dağı’nın sarp kayalıklarında aramalara başlanırken, binlerce kişi dağa kendi imkanlarıyla akın etti. Sabahın erken saatlerinde Kaniya Masiyan (Toptepe) köyüne gelen binlerce kişiyi durduran askerler, sadece 40 kişinin geçişine izin vereceklerini bildirdi.

 Aralarında BDP İl Başkanı Baki Katar, bölge il ve ilçe belediye başkanları, Barış Anneleri İnisiyatifi, MEYA-DER yöneticilerinin de bulunduğu yüzlerce yurttaş alanda bekletildi. Bu sırada helikopterlerle alana çok sayıda özel birlikler indirilerek, yüzlerce kişinin etrafı çembere alındı. Askerlerin tüm engellemelerine rağmen, bölgede cenazeleri arayan yurttaşlar, cenazeleri bularak, Newala Merûya Bölgesi’ne getirdi. Askerler burada yurttaşları ablukaya aldı. Cenazeleri bulan halka, Şırnak Tabur Komutanlığı’na bağlı askeri yetkililer HPG’lilerin cenazelerini ve ailelerini helikopterlerle Şirnex merkeze götüreceklerini belirtti.

 Daha sonra olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı Adli Tıp işlemleri için cenazelerin Meletî’ye (Malatya) gönderilmesine karar verdi. Aileler  cenazelerini alarak helikopterli Meletî’ye doğru hareketti etti. BDP İl Başkanı Baki Katar ise burada yaptığı açıklamada cenazelerin tahrip edildiğini söyledi.

Kaynak: ozgur-gundem.com 15 Kasım 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder