18 Kasım 2012 Pazar

Ferhat Tunç İsveç Parlamentosunda konuşacak

Hafta sonu kuruluşu açıklanan Halkların Demokratik Partisi’nin Kurucular Kurulu içinde yer alan Müzisyen Ferhat Tunç 14 Kasım Çarşamba günü İsveç Parlamentosunda yapılacak olan bir konferansa konuşmacı olarak katılacak.

İsveç Sol Parti’nin ev sahipliği yapacağı konferansın açılışını Partinin Dış Politika Sözcüsü Hans Linde yapacak. Avrupa Parlamentosu Milletvekili Mikael Gustafsson ile Sol Parti’nin Uppsala ili Dış Politika Komisyonu Üyesi Yekbün Alp 14 Temmuz’da Diyarbakır’da BDP Mitingine yapılan saldırı sırasında yaşadıklarını ve izlenimlerini aktaracaklar.

Bundan bir kaç gün önce BDP yöneticileriyle Diyarbakır’da üç günlük açlık grevine katılan Alp cezaevlerinde süren açlık grevleri ile Türkiye ve Kürdistan’da tutsakları desteklemek amacıyla yapılan çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirecek.

Ferhat Tunç’un ise Türkiye ve Kürdistan’daki son gelişmelerin yanı sıra hafta sonu kuruluşu kamuoyuna açıklanan Halkların Demokratik Partisi hakkında açıklamalar yapacağı belirtiliyor.
Türkiye’de 10 bine yakın tutsağın ana dilde eğitim ve savunma ve Kürt sorununun barışcıl yöntemlerle çözülmesi için diyaloğun başlatılması talebiyle sürdürdükleri açlık grevinin ölüm sınırına yaklaştığı bir dönemde yapılacak konferansta özellikle açlık grevlerinin ve taleplerinin ele alınması bekleniyor.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Avrupa Parlamentosu Milletvekili Gustafsson, bundan bir süre önce yaptığı açıklamada açlık grevcilerin taleplerini desteklediğini, Kürtlere ana dilde eğitim ve savunma hakkı tanınmasını, tüm politik tutsakların serbest bırakılmasını ve Kürt sorununun çözümü için yeniden barış görüşmelerinin başlamasını talep etmişti.

Kaynak: Firatnews.com 12 Kasım 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder