16 Kasım 2012 Cuma

Federal Kürdistan Başkanlığı: Ulusal birliğinizi koruyun

F. Kürdistan Başkanlığı yayınlamış olduğu yazılı bir açıklamada, Suriye’deki Kürdlerden, ulusal birliklerini korumalarını istedi.

Federal Kürdistan Başkanlığı, yayınlamış olduğu yazılı bir açıklamada, Suriye’deki Kürdlerden, ulusal birliklerini korumalarını ve içinden geçmiş oldukları bu hassas dönemde Kürd ulusunun çıkarlarını göz önünde bulundurarak hareket etmelerini istedi.

PNA’nın haberinde, Kürdistan’ın batısındaki siyasi temsilciler arasında soğuk bir havanın esmeye başlaması üzerine F. Kürdistan Başkanlığı, tarafları fitneye izin vermeme konusunda uyardığı yazılı açıklamasında şöyle devam etti:

“Herkesçe doğru görülen  açık bir şey var ki o da Suriye Kürdlerinin barışçıl yöntemleri seçerek, hedeflerine ulaşmasıdır. Ve bu yöntemde Kürdlerin Suriye siyasetindeki konumunu güçlendirmiştir.
Kürdistan Bölge Başkanlığı-Irak’ta her zaman bu tarz yöntemlere başvurulmasını desteklemiş ve önermiştir. Çünkü bunun dışında bir seçenek, sorunların Kürd evine taşınması anlamına gelir ve  hiç  uzak bir ihtimal değil ki bu seçenek, büyük bir soruna dönüşecek fitne ve fesadı da kendisiyle bereraber getirsin.

Kürdistan Bölge Başkanlığı bir kez daha ulusal çıkarlarımız ve stratejimize dayanarak Suriye’deki Kürdlere aynı çağrıda bulunuyor. Tüm taraflar mevcut durumun geçmek için çok uygun ve akılcı bir şekilde hareket etmesi gerekiyor. Ve attıkları her adımda ulusal stratejilerimiz ve ulusal çıkarlarımız göz önünde bulundurularak atılmalıdır.

Hiç kuşku yok ki, birlik ve beraberliğin korunması için en uygun yol ilan edilmiş olan “Hewlêr Anlaşması”nın gereklerinin yerine getirilmesi ve ona göre hareket edilmesidir. Şu da dikkat çekilmesi gereken bir konudur ki taraflar bu anlaşmanın altına imzalarını koymuşlardır.  Tutuklanmış olan bazı Partilerin üyelerinin serbest  bırakılmasını, birlik ve beraberliği korumalarını  ve fitne fesat ateşinin Kürdlerin evlerine düşmesine izin verilmemesini talep ediyoruz.”

Kaynak: haberdiyarbakir.com 05 Kasım 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder