18 Kasım 2012 Pazar

Neçirvan Barzani İstanbul’da Atlantik Konseyi’ne katılacak.

Kürdistan Bölge Hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani, İstanbul’da düzenlenecek olan Atlantik Konseyi’nin toplantısına katılmak üzere Türkiye’yi ziyaret edeceği kaydedildi.

Kürdistan Bölge Hükümeti Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mistefa konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Kürdistan Bölge Hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani ve beraberindeki heyetin resmi davet üzerine 15-16 Kasım’da İstanbul’da düzenlenmesi planlanan olan 4. Atlantik Konseyi’nin toplantısına katılmak üzere Türkiye’ye gideceğini kaydetti.

Atlantik Konseyi’nin toplantısında Kürdistan Bölgesinin Ortadoğu’da ekonomi ve enerjideki yerini konu alacak özel bir oturumun düzenleneceğini de ifade eden Felah Mistefa; “Kürdistan Bölge Hükümeti heyeti ayrıca Atlantik Konseyi’nin düzenlediği toplantıya katılan diğer ülkelerin temsilcileri ile bazı görüşmeler de gerçekleştirecek” dedi.

Belirtmekte yarar var; Kürdistan Bölge Hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani ve beraberindeki heyet geçtiğimiz hafta İran’ı ziyaret etmiş ve bu ülkenin yetkilileri ile Kürdistan Bölgesi ve İran arasındaki ekonomik ve ticari sorunları görüşmüştü.

Kaynak: dengeazad.com 15 Kasım 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder