28 Kasım 2012 Çarşamba

Son 24 saatte 70′i aşkın Kürt gözaltına alındı

Mardin’in Dargeçit ilçesinde sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında 9 genç gözaltına alındı. Son 24 saat içerisinde gözaltına alınan Kürtlerin sayısı 70′i aştı. 

Dargeçit’te bugün sabah saatlerinde çok sayıda eve baskın düzenlendi. Saat 06.00 sıralarında gerçekleşen baskında 9 gencin gözaltına alındığı bildirilirken, baskının hangi gerekçeyle yapıldığı öğrenilemedi.

Gözaltına alınan F.U., M.E.O., S.Ç., A.A., R.K., Ö.T., H.B. ve isimleri öğrenilmeyen 2 gencin İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü kaydedildi.

Erzurum’un Karayazı İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı askerler bugün sabah saatlerinde ilçe merkezi ve köylerde bazı evlere baskınlar gerçekleştirildi. Baskınların devam ettiği ilçede şuana kadar BDP İlçe Yöneticisi Halit Kollu’nun da aralarında bulunduğu en az 7 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

PAZARTESİ’DEN BERİ 73 GÖZALTI

Son 24 saat içerisinde siyasi nedenlerle gözaltına alınan Kürtlerin sayısı en az 73′e çıktı. Pazartesi günü AKP rejimi polislerince büyük çoğunluğu KCK adı altında yapılan operasyonlarda olmak üzere en az 57 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu gözaltıların 28’i Van’da, 15’i Iğdır’da, 13’ü Mersin’de ve biri Muş’ta gerçekleşti. Gözaltına alınanların çoğu BDP yerel yöneticileri, seçilmişler ve sivil toplum örgütü üye ve temsilcilerinden oluşuyordu.

Kaynak: firatnews.com 27 Kasım 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder