23 Kasım 2012 Cuma

BDP sınır’a gidecek

BDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) dün yaptığı toplantısı ardından sonuç bildirgesi yayınladı.

Bildirgede, Türkiye’nin Suriye’de tehlikeli bir politika izlediği belirtilerek, “Çeteler silahsız olan Serêkaniyê Halk Meclisi Başkanı Abid Xelil’i katletmiştir. 

Bu cinayetin siyasi sorumluluğu Türkiye’ye aittir” denildi. Bildirgede ayrıca, “Suriye Kürdistanı”na sınırı olan illerin il, ilçe ve belde belediye başkanları, il ve ilçe başkanlarıyla, bu illerde görevli PM üyelerinin BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak başkanlığında 26 Kasım günü Kızıltepe’de toplanacakları belirtildi.

BDP Genel Merkezi, 21 Kasım günü yapılan MYK toplantısının sonuç bildirgesini açıkladı. Toplantıda, genel değerlendirme ve planlamaların yapıldığının vurgulandığı sonuç bildirgesinde, açlık grevleriyle Kürt sorununun çözüm olanaklarının tartışılmasının ve müzakere isteğinin açığa çıktığı belirtildi. “Toplumun hemen her kesimi, sanatçılar, aydınlar, akademisyenler, gazeteciler, sendikalar, meslek örgütleri, insan hakları kuruluşları, Aleviler, sosyalistler, demokratlar, Müslümanlar, açlık grevcilerinin taleplerini sahiplenerek, hükümeti bu talepleri yerine getirmesi için göreve çağırmıştır” denilen bildirgede,

MYK’da alınan kararlar ise şöyle:
  • “Açlık grevleri sürecinde mücadele eden, söz söyleyen, talepleri sahiplenen bütün demokratik güçlerin, Kürt sorununun diyalog ve müzakere yöntemiyle çözüm talebi etrafında birleşmeleri için çalışmalar yürütülecektir. İl ve ilçe örgütlerimiz aynı çalışmayı kendi il ve ilçelerinde yürütecektir.
  • 24 Kasım’da, Nazmi Gür, Altan Tan ve İbrahim Binici’nin başkanlık ettiği bir heyet Serêkaniyê’deki çatışmalardan etkilenen ve göç edenleri ağırlayan Ceylanpınar ve Viranşehir’e gidecektir.
  • 25 Kasım Kadına Yönelik Karşı Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle Kadın Meclisi’nin yaptığı planlama çerçevesinde illerde yürüyüş, panel ve toplantılar düzenlenecektir.
  • 26 Kasım’da Suriye Kürdistan’ına sınırı olan illerin il, ilçe ve belde belediye başkanları, il ve ilçe başkanlarıyla, bu illerde görevli PM üyeleri, Eş Başkan Gültan Kışanak başkanlığında Kızıltepe’de toplanacaktır.”
Kaynak: ozgur-gundem.com 22 Kasım 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder