18 Kasım 2012 Pazar

60.GÜN Kaybedecek bir saniye bile yok…

Açlık grevleri bugün 60. gününe girdi. Hükümet oyalama siyasetiyle ölümleri izliyor. ‘Kaybedilecek tek bir saniye bile yok’ diyen BDP’li milletvekilleri bugün açlık grevine başlıyor. BDP de halkı serhildanı büyütmeye çağırdı
 
VEKİLLER AÇLIK GREVİNE BAŞLIYOR

Onbini aşkın tutsak Türkiye cezaevlerinde 2 aydır süresiz dönüşümsüz açlık grevinde. Hükümet, oyalama siyasetiyle kamuoyunun tepkisini dindirip ölümleri izlemeye çalışırken, Kürtlerin tahammülü de kalmadı. AKP hükümetinin “ölüm siyaseti”ne karşı BDP milletvekilleri de bugün Amed’de açlık grevine başlıyor.

HALKA ÇAĞRI: MÜCADELEYİ YÜKSELTİN

BDP eşbaşkanları Demirtaş ve Kışanak da bütün teşkilatlarına bir genelge göndererek, halkı demokratik eylemlerini yükseltmeye çağırdı. “Kaybedilecek tek bir saniyeye bile tahammülümüz olmamalıdır” diyen BDP eşbaşkanları, “Tutsakların taleplerini ve direnişini sahiplenin. Çünkü bu talepler bizim de taleplerimizdir” dedi.

Halkın tahümmülü kalmadı

Hükümetin çözüm adımı atma yerine oyalama siyasetine karşı alanlara çıkacak olan BDP il ve ilçe örgütleri, yarın her yerde cezaevlerine yürüyecek. Yine bugün Cizîr’de, yarın Sêrt’te, 13 Kasım’da Mêrdîn’de 12-19 Kasım tarihleri arasında da İstanbul ve Wan’da büyük mitingler düzenlenecek.

Kaynak: ozgur-gundem.com 10 Kasım 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder