18 Kasım 2012 Pazar

Ermenistan’dan Kürdistan Bölgesel Yönetimine ziyaret


Erbil’de gerçekleşen Ermenistan başbakan yard. ve Ermenistan-Irak Hükümetlerarası Ekonomik İşbirliği Ortak Komisyonu eşbaşkanı Armen Gevorgyan ve Irak Kürdistanı Yatırım Komitesi Bşk. Herish Muharam Muhamad buluşmasında yatırım, ticaret ve turizm alanlarında işbirliği olanakları değerlendirildi.

Ermenistan Bölgesel İdare Bakanlığından verilen bilgiye göre; Yatırım Komitesi Bşk. Kürdistan’da gerçekleştirilen projeler, iş ve yatırım olanakları yanısıra yatırımcılar için öngörülen imtiyazlar konusunda bilgi verdi.

Ortak projeler gerçekleştirilmesi, iş bağlantıları,bu alanları destekleyen kurumlar arasında işbirliğinin tesisine ilişkin meseleler değerlendirildi, iş ve yatırım alanına ilişkin taraflar arasında bilgi alışverişinin önemi vurgulandı. Her iki taraf ta ortak menfaate dayalı projelerin hayata geçirilmesine yönelik insiyatiflere desteğe hazır olduklarını beyan ettiler.

Başbakan yard. Gevorgyan, Kürt işadamlarının Ermenistan’da faaliyetlerini yoğunlaştırabileceklerini, bunun diğer piyasalara ulaşama olanağı sağlayacağını da ifade etti. Taraflar Ermeni Gelişim Ajansı ve Kürdistan Yatırım Komitesi arasında işbirliği tesisinin önemini vurguladılar.

Ermenistan Başbakan yard. Gevorgyan, Erbil valisi Nevzad Hadi’yle buluştu. Vali son yıllarda bölgede ve Erbil kentinde gerçekleştirilen devlet projeleri, bölgenin gelişim perspektifi yönleri yanısıra bölgesel idare sistemine ilişkin bilgi verdi.

A.Gevorgyan, Ermenistan Hükümeti tarafından yürütülen bölgesel dengeli gelişme politikası, bölgesel idare sisteminin faaliyet ilkeleri konusunda bilgi verdi.

Görüşmeciler ilişkilerin gelişimi yanısıra, desantralize düzeyde işbirliği olanaklarını müzakere ettiler.

Kaynak: gelawej.net 12 Kasım 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder